Hoge onderscheiding voor dirigent De Vriend

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2571
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Hoge onderscheiding voor dirigent De Vriend

Berichtdoor Henk-Willem » 14 Jul 2017, 14:04

Jan Willem de Vriend is vrijdagavond onderscheiden met de Enschede-penning. Burgemeester Van Veldhuizen reikte hem, na afloop van het concert van het Orkest van het Oosten, de penning uit, ter gelegenheid van zijn afscheid van het orkest. De uitreiking vond plaats op het podium van het Muziekcentrum.

Personen, bedrijven en instellingen die speciale uitstraling geven aan de stad Enschede en bijdragen aan de promotie en het imago van de stad komen in aanmerking voor deze prijs. Jan Wilem de Vriend wordt gezien als zo iemand. Hij vertrekt als chef-dirigent van het Orkest van het Oosten. Tien jaar lang gaf hij leiding aan het orkest.

De Vriend krijgt voorlopig geen opvolger. Gerenommeerde gastdirigenten nemen met ingang van het nieuwe seizoen zijn functie over. Volgens interim-directeur Bart van Meijl van het OvhO hangt het vertrek van De Vriend direct samen met de nieuwe situatie, waarin het in financiële nood verkerende gezelschap zich bevindt. Gedwongen door tekorten zag het orkest zich genoodzaakt de ambitieuze koers van de laatste jaren te laten varen en zich meer te richten op Overijssel.

BRON: http://www.huisaanhuisenschede.nl/nieuw ... -de-vriend
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast