Teun Muller krijgt provinciale onderscheiding Gouden Lis

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Teun Muller krijgt provinciale onderscheiding Gouden Lis

Berichtdoor Henk-Willem » 13 Jul 2017, 15:52

Teun Muller, vertrekkend voorzitter van Werkgevers Drechtsteden, heeft op 16 mei 2017 de Gouden Lis gekregen. De Gouden Lis is de hoogste provinciale onderscheiding van Zuid-Holland. Muller ontving de Gouden Lis met oorkonde uit handen van de commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland, Jaap Smit. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland besloten hem de onderscheiding toe te kennen, omdat hij, naast allerlei andere activiteiten, bijna 10 jaar lang belangeloos werkte ten faveure van het bedrijfsleven en de economie van de Drechtsteden en de provincie Zuid-Holland als geheel.

Muller was bijna tien jaar voorzitter van Werkgevers Drechtsteden. Zijn officiële afscheid was op 16 mei 2017. Commissaris Smit prees bij die gelegenheid de toewijding en het doorzettingsvermogen van de vertrekkende voorzitter: "Hij zette in op samenwerking, kansen pakken, initiatief nemen en ook op investeren in de bereikbaarheid van deze regio. De betekenis van al het werk van Teun Muller als ondernemer, bestuurder en belangenbehartiger in deze regio en vandaag met name als voorzitter van Werkgevers Drechtsteden kan onmogelijk worden overschat."

Teun Muller bevindt zich als drager van de Gouden Lis in een select gezelschap. De provinciale onderscheiding is ingesteld in 1952 en bedoeld voor personen die zich zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de provincie. Sinds 1952 is de Gouden Lis nu aan 37 personen uitgereikt.

BRON: http://www.dordrecht.net/nieuws/2017-05 ... n-lis.html
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten