Medaille van Verdienste voor Anneke Bakker

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Medaille van Verdienste voor Anneke Bakker

Berichtdoor Henk-Willem » 13 Jul 2017, 15:51

Anneke Bakker-Wijnbergen heeft zaterdag de Medaille van Verdienste van de gemeente Ede ontvangen. Loco-burgemeester Johan Weijland reikte tijdens de opening van het nieuwe clubhuis van de Mixed Hockey Club Ede de medaille en de daarbij behorende oorkonde uit.

Het gemeentebestuur van Ede heeft mevrouw Bakker-Wijnbergen deze gemeentelijke onderscheiding toegekend als blijk van waardering en erkentelijkheid voor de wijze waarop zij zich heeft ingezet voor de Mixed Hockey Club Ede, hetgeen ten gunste komt van de Edese samenleving.

Anneke Bakker is één van de oprichters van de Mixed Hockey Club Ede en op haar initiatief is in 1983 de hockeyschool opgericht, destijds een noviteit. Zij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van hockey in Ede, want door te investeren in de jeugd is het al jaren mogelijk om met verschillende teams van Mixed Hockey Club Ede op landelijk niveau mee te draaien.

Meer dan vijftig jaar heeft Anneke Bakker zich op bijzondere wijze ingezet voor Mixed Hockey Club Ede. Nog steeds is ze bij de vereniging betrokken en zorgt ze ervoor dat er voldoende aandacht wordt besteed aan de jeugdinstroom. Mede door haar inzet is de vereniging uitgegroeid tot een club met 800 leden, een semiprofessionele staf en een fantastisch nieuw clubhuis.

De verordening Gemeentelijke Onderscheidingen Ede geeft het college van burgemeester en wethouders van Ede de mogelijkheid de Medaille van Verdienste van de gemeente Ede toe te kennen. Dat gebeurt dan als blijk van grote waardering en erkentelijkheid aan ingezetenen en ook aan niet-ingezetenen van de gemeente Ede.

Personen die in vrijwillig verband bijzondere verdiensten hebben gehad voor de Edese gemeenschap of op enig terrein van het maatschappelijk leven blijk hebben gegeven van bijzondere burgerzin of een belangrijke prestatie hebben verricht op cultureel, sportief of enig ander gebied komen in aanmerking voor de medaille.

Het college van burgemeester en wethouders beslist over de toekenning van deze gemeentelijke onderscheiding op voordracht van de burgemeester, nadat de commissie van advies gemeentelijke onderscheidingen is gehoord.

BRON: http://edestad.nl/lokaal/medaille-van-v ... ker-239407
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast