Prinses Beatrix reikt drie Zilveren Anjers uit

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Prinses Beatrix reikt drie Zilveren Anjers uit

Berichtdoor Henk-Willem » 13 Jul 2017, 15:47

Prinses Beatrix reikt woensdagochtend 14 juni drie Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uit in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

De onderscheidingen worden uitgereikt aan Jan Buisman uit Den Haag, Elise Wessels-van Houdt uit Amsterdam en Pieter Breuker uit Feanwâlden.

De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 jaarlijks toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in het Koninkrijk der Nederlanden.

Beeldende kunsten
Het Cultuurfonds heeft de onderscheiding aan Jan Buisman (1925) toegekend vanwege zijn bijdrage aan de geschiedenis van de meteorologie. Elise Wessels-van Houdt (1943) ontvangt een Zilveren Anjer voor haar rol als moderne mecenas voor de podium- en beeldende kunsten en in het bijzonder voor Nihon no hanga, een omvangrijke collectie Japanse prenten.

Pieter Breuker (1945) ontvangt de onderscheiding vanwege zijn bijdrage aan de cultuurhistorie en in het bijzonder de kaats- en sportgeschiedenis in relatie met kunst en cultuur.

Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. In 2005 heeft Prinses Beatrix deze taak overgenomen.

BRON: https://www.parool.nl/amsterdam/prinses ... ~a4493966/
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast