Jubilarissen EHBO Wildervank gehuldigd

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Jubilarissen EHBO Wildervank gehuldigd

Berichtdoor Henk-Willem » 13 Jul 2017, 15:40

Woensdagavond zijn in Dorpshuis Bijleveld twee jubilerende leden van de EHBO afdeling Wildervank gehuldigd tijdens de jaarlijkse ledenvergadering. Zij werden onderscheiden met de Dr. C.B. Tilanus onderscheiding. De onderscheiding werd aan de leden Jan Blaauw en Henk Roosien toegekend door de vertegenwoordiger Roelof Kuil van de KNV EHBO district Groningen.

Jan Blaauw is al 28 jaar lid van de EHBO. Hij is een zeer betrokken lid. Dat is al te merken aan het feit dat hij geen jaarvergadering overslaat, en ook geen herhalingsles zal overslaan. Voor het optimaal laten functioneren van de vereniging heeft Jan altijd suggesties en ideeën. Vaak zijn het goede ideeën waar het bestuur iets mee kan. De ideeën van Jan houden het bestuur scherp om de vereniging in de gemeente Veendam goed te laten functioneren.

Voorzitter Herman Rohling vertelde tijdens zijn toespraak het jammer te blijven vinden dat Jan nooit een bestuursfunctie geambieerd heeft. Hij sprak de hoop uit dat Jan Blaauw nog jaren positief kritisch blijft, en daarmee het bestuur scherp houd.

Henk Roossien is inmiddels 25 jaar bij de vereniging. Zoals zo velen bij de vereniging is Henk bij Perfox werkzaam, het vroegere Duintjer. Ten tijde dat Herman Rohling bij de vereniging kwam dacht hij dat meer dan de helft van de leden en oud leden uit Duintjer personeel bestond. Dit was niet het geval, maar een sleutelrol heeft het bedrijf binnen de vereniging wel gespeeld. Dat mede door Henk kwam.

Henk is ook iemand die altijd bij de herhalingslessen aanwezig is, en op de achtergrond promoot hij de EHBO vereniging, vooral bij Perfox.

De voorzitter sprak namens het bestuur zijn dank uit voor Jan Blaauw en Henk Roossien voor het 28 en 25 jarig lidmaatschap, met de hoop dat ze nog heel lang bij de vereniging zullen blijven.

De KNV EHBO vertegenwoordiger van district Groningen Roelof Kuil spelde de onderscheidingen op, en ook was er een pen met inscriptie. Voor de beide echtgenotes werd een bos bloemen uitgereikt.

De EHBO afdeling Wildervank telt 45 leden met 18 leden voor de reanimatie. Per jaar worden er 8 herhalingslessen gegeven. De vereniging houdt zich al sinds 1951 op serieuze wijze met EHBO bezig in de gemeente Veendam/Wildervank. En vervult daarmee een belangrijke sociaal-maatschappelijke rol in de samenleving.

BRON: https://www.parkstadveendam.nl/node/21791
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten