'Vergeten' erepenning van Heumen postuum toegekend

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2571
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

'Vergeten' erepenning van Heumen postuum toegekend

Berichtdoor Henk-Willem » 13 Jul 2017, 15:37

Ben Arts is de eerste inwoner van de gemeente Heumen die postuum een erepenning heeft gekregen. Arts, die 24 maart op 70-jarige leeftijd overleed, maakte zich verdienstelijk voor het verenigingsleven in Overasselt.

Zo was de altijd bescheiden Arts actief bij de vrijwillige brandweer, De Lage Hof en het Verenigingsgebouw. En dat is slechts een kleine greep uit zijn vrijwilligerswerk.

Arts was voorgedragen voor een Koninklijke Onderscheiding maar die wordt niet postuum uitgereikt. Het gemeentebestuur besloot hem daarom een erepenning toe te kennen.

Oorkonde
Burgemeester Marriët Mittendorff: ,,Het is heel spijtig dat hij geen lintje heeft gekregen. Hij had geëerd moeten worden en dat is zo alsnog gedaan.’’ Mittendorff heeft de exclusieve penning en bijbehorende oorkonde tijdens de uitvaart overhandigd aan de weduwe en twee dochters van Arts.

De erepenning is ingesteld door de gemeente Heumen in 1981. De penning is van zilver en draagt het gemeentewapen. Wim Keurntjes kreeg in 2000 voor het laatst de onderscheiding. Dat het inmiddels 17 jaar geleden is, kan volgens Mittendorff komen doordat de erepenning in vergetelheid is geraakt. Het bestuur was niet op de hoogte van het bestaan. De burgemeester: ,,We gaan de erepenning nu niet jaarlijks uitreiken. We willen het exclusief houden.’’

Broer Vincent Arts vindt het jammer dat zijn broer het zelf niet meer heeft meegemaakt. ,,De erepenning is wel een troost voor de familie. Een Koninklijke Onderscheiding is bijzonder, maar ieder jaar krijgen veel mensen zo'n ding. De zeldzaamheid van de erepenning maakt het wel extra speciaal.’’

BRON: http://www.gelderlander.nl/heumen/verge ... ~aa926eae/
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast