Onderscheiding bestuursleden 't Nut

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Onderscheiding bestuursleden 't Nut

Berichtdoor Henk-Willem » 13 Jul 2017, 15:26

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van vorige week donderdag van de Maatschappij tot Nut van 't Algemeen departement Langstraat, is afscheid genomen van twee bestuursleden. Dat gebeurde in aanwezigheid van de landelijk voorzitter van "t Nut de heer Piet Hamelink.

Het betreft Annie Arts de Vooght, secretaris en Boudewijn de Graaf oud voorzitter. In november 2005 is Annie in het Bestuur gekomen.

Ze werd toen Penningmeester. In 2010 werd haar gevraagd om het secretariaat over te nemen. Dat was dus naast het beheren van de penningen. Die dubbelfunctie heeft ze 2 jaar gehad.

Coördinator
In 2012 werd ze naast het secretariaat ook belast met de functie van coördinator en organisator van de activiteiten. En dat heeft ze gedaan tot november 2016. In totaal zat ze dus 11 jaar in het bestuur waarvan 6 jaar in een dubbelfunctie. Al die tijd heeft ze zich op een geweldige wijze ingezet voor 'haar' Nut. Boudewijn de Graaf was 10 jaar bestuurslid waarvan 8 jaar als voorzitter. Een predikant voorzitter van 't Nut dat is historisch gezien natuurlijk niets bijzonders.

De oprichter in 1784, Jan Nieuwenhuijzen was dat ook. Na een jaar in het bestuur te hebben gefunctioneerd werd Boudewijn tot zijn eigen verrassing benoemd als voorzitter. En die taak heeft hij gedurende 8 jaar vervuld. De manier waarop Boudewijn deze hem opgelegde taak heeft vervuld gedurende twee volle perioden was fantastisch. Rustig, met veel kennis van zaken, nooit zijn wil opleggend, maar altijd strevend naar consensus. Daarna heeft hij nog een extra jaartje op zich genomen als bestuurslid toen het bestuur wel heel erg klein dreigde te worden. Waarvoor uiteraard ook heel veel dank.

Veel lof
Aan beide oud bestuurders werd terecht veel lof toegezwaaid. Maar het verrassende hoogtepunt van hun afscheid was dat ze door de voorzitter van het landelijk bestuur - de heer Piet Hamelink - werden verrast met de Nutspenning voor bijzondere verdiensten samen met een oorkonde waarop hun prestaties waren vermeld. Niet alleen het departement Langstraat maar ook het landelijk Nut heeft terecht beide oud bestuursleden de hen toekomende lof toegezwaaid. Het doel van het departement Waalwijk was de bevordering van de welvaart en de verlichting van de gewone man. De maatschappij was vooral actief op het gebied van onderwijs en vorming.

BRON: http://www.demaasroute.nl/nieuws/algeme ... den-t-nut-
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast