Piet Spijkers ontvangt de Gouden Speld van Gemeente Tilburg

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Piet Spijkers ontvangt de Gouden Speld van Gemeente Tilburg

Berichtdoor Henk-Willem » 13 Jul 2017, 15:25

De heer Piet Spijkers (77) ontving op woensdag 29 maart de Gouden Speld van de gemeente Tilburg. Hij kreeg deze onderscheiding voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk voor de Stichting Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis, Buiten Gewone Grenzen en de Stichting Humanitaire Hulp Kinderen Oekraïne. Burgemeester Noordanus reek de onderscheiding uit om 20:00 uur ter gelegenheid van zijn afscheid van zijn vrijwilligersfuncties. De uitreiking vond plaats in het auditorium van het TweeSteden ziekenhuis.

Piet Spijkers
Piet Spijkers maakt vanaf het begin van de steunstichting van het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis, sinds 1994, deel uit van het bestuur. Als bestuurslid zorgde hij voor de speciale verbinding die is ontstaan is tussen een kinderziekenhuis in Lviv (Oekraïne) en het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis. Levensader vanaf het begin van de samenwerking is de levering van cytostatica-medicatie voor ernstig zieke kinderen met kanker. Piet Spijkers zorgde voor dossiers per kind op basis waarvan de medicatie kon worden getoetst, maar ook funding door derden kon worden verkregen. Dankzij zijn tomeloze inzet in de afgelopen jaren zijn er vele projecten opgezet, zoals een nieuw laboratorium, het verbeteren van de intensive care, het trainen van doctoren en verplegend personeel en het inrichten van een operatieruimte. Een van de laatste projecten waar Piet Spijkers zich voor heeft ingezet is het mogelijk maken van een kinderhospice in het regionaal oncologisch ziekenhuis in Lviv waar terminale kinderen in een erbarmelijke omgeving worden verpleegd. Piet Spijkers heeft zijn ervaringen vastgelegd in drie boeken en daarnaast voor veel publiciteit gezorgd.

Onderscheidingen
Voor zijn vele vrijwilligerswerk heeft hij in 2000 een koninklijke onderscheiding ontvangen, in 2005 is hij verkozen tot Brabander van het Jaar en in 2006 heeft hij de Matra/KPA prestigieuze oorkonde gekregen voor ‘Het beste ontwikkelingsproject bij de nieuwe buren van Europa’.

Gouden-Speld tilburg.jpg


BRON: http://tilburg.com/nieuws/piet-spijkers ... e-tilburg/
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Re: Piet Spijkers ontvangt de Gouden Speld van Gemeente Tilburg

Berichtdoor Henk-Willem » 13 Jul 2017, 15:27

Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014


Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast