Ferry Weertman wacht nog, maar gemeentelijke onderscheiding komt echt

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Ferry Weertman wacht nog, maar gemeentelijke onderscheiding komt echt

Berichtdoor Henk-Willem » 02 Jun 2017, 13:45

Naarder zwemkampioen Ferry Weertman wacht nog steeds op een zilveren legpenning van de gemeente. Het gaat nog wel een paar weken duren voordat Weertman de onderscheiding ontvangt, zo maakt de gemeente bekend.

Dat Ferry Weertman een zilveren legpenning krijgt, werd afgelopen zomer bekend gemaakt vlak nadat Weertman een gouden medaille won op de Olympische Spelen en door de gemeente werd gehuldigd. De legpenning werd hem toegezegd, maar wel met de aantekening dat het nog wel even kon duren voordat hij hem echt zou krijgen. Dat kwam doordat de gemeente nog geen gemeentewapen had en dat wapen moest op de zilveren legpenning gaan komen. Dat was ongeveer een half jaar geleden. Ferry Weertman heeft er dus al die tijd op moeten wachten.

Legpenning wordt snel gemaakt
De gemeente heeft nu wel een gemeentewapen gekozen, maar moet nog even wachten tot dat wordt goedgekeurd en doorgevoerd. Nadat dat gebeurt wordt de zilveren legpenning gemaakt en zal het kleinood aan Ferry Weertman overhandigd worden, zo laat de gemeente deze week weten.

Ferry Weertman zal er straks wel een stukje voor moeten reizen om de zilveren legpenning te komen ophalen. De geboren Naarden woont tegenwoordig met vriendin Ranomi Kromowidjojo in Eindhoven.

BRON: http://www.bussumsnieuws.nl/nieuws/spor ... -komt-echt
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten