Onderscheiding voor Trudy Kamst uit Enschede: 'Voorbeeld van betrokkenheid'

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Onderscheiding voor Trudy Kamst uit Enschede: 'Voorbeeld van betrokkenheid'

Berichtdoor Henk-Willem » 02 Jun 2017, 13:38

Trudy Kamst-Muis is donderdagmiddag geëerd met een Enschede-speld. Ze ontvangt de onderscheiding vanwege haar inzet voor de wijk Twekkelerveld.

‘Een voorbeeld van betrokkenheid’ en ‘een toonbeeld van wat de maatschappij van vandaag verwacht van burgers’. Met deze lovende woorden van locoburgemeester Hans van Agteren nam Kamst-Muis de onderscheiding in ontvangst.

Fraude
Kamst-Muis zit in het bestuur van speeltuin De Wester en maakt sinds 2010 deel uit van de wijkraad. Zij is daar het aanspreekpunt op het gebied van leefbaarheid. Toen in 2014 bleek dat er fraude was gepleegd binnen de wijkraad, nam Kamst de rol van penningmeester op zich. Volgens Van Agteren verdient de Enschedese een pluim voor het scheppen van orde in de financiële chaos. Nog steeds verzorgt Kamst-Muis de financiële administratie van de wijkraad en het wijkbudget. Naast haar vrijwilligerswerk, zet ze zich in voor haar naasten als mantelzorger.

Noodklok
Kamst-Muis luidde in de Twentsche Courant Tubantia van 2 december 2016 de noodklok over de leefbaarheid in Twekkelerveld. Zo neemt het gevoel van onveiligheid bij buurtbewoners volgens haar toe en verpaupert de buurt door achterstallig onderhoud. “We moeten ervoor waken dat we het afvoerputje van Enschede worden”, zei Kamst toen. Van Agteren roemt Kamst om haar betrokkenheid.

Onderscheiding
De Enschede-speld wordt toegekend aan personen die iets hebben betekend voor Enschede. Of zoals loco-burgemeester Van Agteren het noemt: ‘voor helden in de Enschedese samenleving’.

BRON: http://www.tubantia.nl/enschede/ondersc ... ~a7f1d77e/
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast