Marije Eleveld ontvangt Medaille van Verdienste

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Marije Eleveld ontvangt Medaille van Verdienste

Berichtdoor Henk-Willem » 02 Jun 2017, 13:33

Wethouder Marije Eleveld ontving donderdag de Medaille van Verdienste van de gemeente Ede. Tijdens haar afscheid reikte burgemeester Cees van der Knaap de medaille en de oorkonde uit.

Van der Knaap noemde Eleveld voor een groot receptiepubliek een echte bestuurder die ,,weinig dogmatisch" te werk gaat. ,,Je bent pragmatisch en realistisch. Liever een goed compromis en een stap verder komen dan aan de zijlijn stilstaan en vasthouden aan het eigen gelijk." Hij prees haar balans tussen werk en privéleven, terwijl hij haar zakelijk stabiele kant benadrukte. Als concreet voorbeeld van Elevelds prestaties wees de burgemeester op het democratische project mEdemaken en realisatie van de winkelcentrum Parkweide, inclusief buurtcentrum Kernhuis. ,,Een fantastische meerwaarde voor de wijken Kernhem en Veldhuizen."

Eleveld vertelde zelf een anekdote over wat ze in een vergadering had gezegd over circusdieren, destijds een landelijk hot item. ,,Mijn woorden waren: 'Olifanten horen niet in het circus, maar in de dierentuin' (hilariteit). Vervolgens stond dat in alle kranten en moest ik dat nog jaren horen."

De wethouder genoot van alle contacten met verschillende mensen, wat veel 'schakelen' had gevergd. Ze stond stil bij vijf personen met wie ze bijzondere dingen had meegemaakt, zoals Eelke Dekens (Vredehorst), Willem Minnen (pop Parkweg), hovenier Flier (vluchtelingenwerk), Natasja (achterpad opknappen met bbq), Henk en Hans (omgeving Klinkenberg-gebouw).

Eleveld heeft zich twaalf jaar lang ingezet voor de Edese samenleving en was daarvan elf jaar actief in de politiek (PvdA). Zij was ruim zes jaar (2006-2012) raadslid en bijna vijf jaar (2012-2017) wethouder met onder meer de portefeuilles wonen, ruimtelijke ontwikkeling stedelijk gebied, nieuwbouwprojecten, welzijn, wijkaanpak, burgerparticipatie, emancipatie en antidiscriminatie en bedrijfsvoering.

Marije Eleveld wordt directeur van een woningcorporatie in de stad Utrecht.

BRON: http://edestad.nl/lokaal/marije-eleveld ... ate-206694

4735625.jpg
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast