Onderscheiding museumdirecteur Charles de Mooij

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Onderscheiding museumdirecteur Charles de Mooij

Berichtdoor Henk-Willem » 02 Jun 2017, 07:38

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de provincie Noord-Brabant ontving Charles de Mooij uit handen van commissaris van de Koning Wim van de Donk de provinciale onderscheiding Hertog Jan.

De provinciale onderscheiding Hertog Jan wordt toegekend aan mensen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Brabant. Charles de Mooij (Bergen op Zoom, 1957) is historicus en directeur van Het Noordbrabants Museum. Hij heeft verschillende publicaties op zijn naam staan, heeft grote verdiensten op museaal gebied, vervulde en vervult tal van functies op historisch en cultureel gebied. Onder zijn leiding heeft Het Noordbrabants Museum zich sterk vernieuwd.

Record bezoekers
De recente tentoonstelling 'Jheronimus Bosch-Visioenen van een genie' trok een internationaal publiek naar het museum. Charles de Mooij en Het Noordbrabants Museum wonnen met de tentoonstelling de EuroNederlander Award 2015/16. Het Noordbrabants Museum mocht in december vorig jaar de 500.000ste bezoeker van 2016 verwelkomen. Niet eerder in de 180-jarige geschiedenis van het museum wist het Noordbrabants Museum zoveel bezoekers te bereiken.

De provinciale onderscheiding is een beeld van Hertog Jan te paard ontworpen door kunstenares Willy van der Putt en wordt sinds 1988 uitgereikt

BRON: http://www.stadsbladdenbosch.nl/nieuws/ ... -de-mooij-
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast