Tiësto benoemd tot ereburger van Breda

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2571
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Tiësto benoemd tot ereburger van Breda

Berichtdoor Henk-Willem » 24 Mei 2017, 12:33

Het gebeurd niet vaak dat iemand tot ereburger wordt benoemd. De onderscheiding is een hele eer aangezien de titel alleen verstrekt wordt in een situatie waarin iemand veel teweeg heeft gebracht met zijn of haar leven. Deze week kreeg Tiësto de eer om voor een tweede keer tot ereburger benoemd te worden!

Tiësto krijgt opnieuw een onderscheiding
Dat Tijs Verwest of Tiësto uit Breda komt is voor velen algemene kennis. De dj is echter nog maar weinig te vinden in zijn geboorteplaats. Toch heeft Breda een speciale plek in zijn hart. Hij was dan ook erg vereerd toen hij gebeld werd met het nieuws dat hij benoemd is tot ereburger van Breda.

‘Wow, dit is heel bijzonder. Het is ontzettend mooi, want Breda is toch de plek waar ik vandaan kom. Ontzettend bijzonder." – Tiësto

Het is niet de eerste keer dat de wereldberoemde een onderscheiding als ereburger ontvangt. Hij is namelijk sinds 2011 ook al ereburger van de provincie Brabant. Ook heeft Tijs al een lintje gekregen in 2004. Hij werd daarmee ook benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Huidige burgemeester Paul Depla en wethouder Boaz Adank van Breda maakten het nieuws op vrijdagmorgen 23 december bekend bij het Glazen Huis. Paul laat weten dat het echt een bijzondere onderscheiding is ‘Het ereburgerschap is maar voor een enkeling weggelegd. Maar een man met zo veel bijzondere verdiensten verdient die titel!’

BRON: http://www.partyscene.nl/algemeen/16731 ... -van-breda
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten