Floris de Gelder krijgt Provinciale erepenning

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Floris de Gelder krijgt Provinciale erepenning

Berichtdoor Henk-Willem » 24 Mei 2017, 12:29

Floris de Gelder is onderscheiden met de Provinciale erepenning. Hij kreeg de onderscheiding dinsdag uit handen van Commissaris van de Koning Willibrord van Beek.

De Gelder wordt geëerd vanwege zijn werk voor de provincie op het gebied van toerisme, cultuur en ontwikkeling. Hij was onder meer directeur van Museum Speelklok en wethouder van Cultuur in Utrecht.

Tot dinsdag was De Gelder directeur van het Utrecht Science Park.

BRON: https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/156002 ... nning.html

931529_480.jpg
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Re: Floris de Gelder krijgt Provinciale erepenning

Berichtdoor Henk-Willem » 24 Mei 2017, 12:31

Floris de Gelder ontvangt provinciale erepenning

Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht heeft de Provinciale Erepenning toegekend aan Floris de Gelder, ter gelegenheid van zijn afscheid als directeur-bestuurder van Utrecht Science Park.

De uitreiking van de provinciale onderscheiding door Commissaris van de Koning Willibrord van Beek vond afgelopen dinsdag plaats tijdens de afscheidsbijeenkomst op het kantoor van Utrecht Science Park.

De Gelder ontvangt de provinciale onderscheiding vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de provincie Utrecht op het gebied van toerisme, cultuur, samenwerking en ontwikkeling.

Als directeur van Museum Speelklok (2004-2009) heeft Floris de Gelder bijgedragen tot de groei en bloei van het museum, dat onder zijn leiding ook internationaal grote bekendheid kreeg. Als wethouder Cultuur, Economie en Stadspromotie (2009-2010) van de gemeente Utrecht heeft hij zich ingezet voor talrijke culturele en maatschappelijke initiatieven.

Sinds 2012 is De Gelder directeur van Utrecht Science Park (USP). Hij bracht bedrijven, kennisinstellingen en overheden steeds bij elkaar met als doel meer maatschappelijke en economische impact door samenwerking. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in het landelijk en internationaal op de kaart zetten van Utrecht Science Park.

De provinciale erepenning wordt toegekend op grond van door Gedeputeerde Staten vastgestelde richtlijnen, waarbij als voornaamste criterium geldt dat de voorgedragen persoon zich op een bijzondere manier verdienstelijke heeft gemaakt voor de provincie Utrecht.

BRON: http://destadutrecht.nl/onderwijs/flori ... repenning/
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014


Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast