Topsporters ontvangen Amsterdamse onderscheiding

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Topsporters ontvangen Amsterdamse onderscheiding

Berichtdoor Henk-Willem » 24 Mei 2017, 12:28

Rolstoeltennister Jiske Griffioen, roeisters Maaike Head en Ilse Paulis, en roeicoach Josy Verdonkschot hebben maandagavond een gemeentelijke onderscheiding ontvangen voor hun sportprestaties.

Zij kregen de penningen maandagavond uit handen van wethouder Sport Eric van der Burg tijdens het Amsterdamse Topsportgala in het Olympisch Stadion.

Griffioen, Head en Paulis ontvingen alledrie de Andreaspenning, een onderscheiding die wordt toegekend aan personen die grote prestaties hebben verricht op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied voor Amsterdam.

Olympisch goud
Roeisters Head en Paulis wonnen tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een gouden medaille in de categorie lichte dubbeltwee. In de aanloop naar het Olympisch goud braken ze in juni nog een wereldrecord bij de wedstrijden om de wereldbeker in Polen.

Rolstoeltennister Griffioen ontvangt de penning omdat ze afgelopen zomer tijdens de Paralympische Spelen twee gouden medailles won, één in het enkelspel en één in het dubbelspel met Aniek van Koot. Vorige maand werd zij nog eerste tijdens de Wheelchair Masters in Londen.

Tijdens hetzelfde sportgala werd Griffioen ook uitgeroepen tot Amsterdamse Sportvrouw van het jaar.

Roeicoach
Ook de coach van de roeiers, Josy Verdonkschot, kreeg een onderscheiding. Hij ontving de Frans Banninck Cocqpenning voor zijn loopbaan als roeicoach. In totaal behaalden zijn roeiers vijf Olympische medailles, 11 medailles tijdens wereldkampioenschappen en 67 medailles bij Europese kampioenschappen en wereldbekerwedstrijden.

De Frans Banninck Cocqpenning kent de gemeente toe aan personen die zich meer dan twaalf jaar zeer verdienstelijk hebben ingezet voor Amsterdam.

BRON: http://www.parool.nl/amsterdam/topsport ... ~a4437034/
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast