Ereburgerschap en erepenning van Gorinchem voor Kommer Damen

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 849
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Ereburgerschap en erepenning van Gorinchem voor Kommer Damen

Berichtdoor Alex » 23 Jan 2017, 15:35

Kommer Damen is door de gemeenteraad van Gorinchem benoemd tot ereburger van de stad Gorinchem. Tevens heeft hij de erepenning uitgereikt gekregen. De onderscheidingen zijn hem toegekend vanwege zijn grote verdiensten voor de stad en de zorg voor zijn werknemers in zijn bedrijf Damen Shipyards.
Kommer Damen trad in 1967 toe tot de scheepswerf van zijn vader en oom. In 1969 richtte hij samen met zijn vader, na een afsplitsing van het moederbedrijf, de Scheepswerf Damen N.V. op. Hij paste een voor die tijd bijzondere aanpak toe. Daardoor kon hij snel leveren en aan de wensen van zijn klanten voldoen. Kommer Damen werd in 1991 voorzitter van de directie van het familiebedrijf Damen Shipyards Group. Het bedrijf telt op dit moment meer dan 9.000 werknemers in 34 landen. In Gorinchem zijn 1500 mensen werkzaam bij het bedrijf.
Kommer Damen heeft altijd blijk gegeven van een bijzondere betrokkenheid bij de stad. Hij is van mening dat voor het welzijn van werknemers er ook een gezond (cultureel) klimaat in de stad nodig is. Daarom heeft Damen Shipyards altijd in Gorinchem geïnvesteerd door bij te dragen aan belangrijke evenementen voor de stad zoals het Lingehavenconcert, de Zomerfeesten en het Winterfestijn. Maar ook het steunen van Gorcumse theaters en sportclubs horen daarbij. Daarnaast maakt Damen Shipyards waar mogelijk gebruik van lokale leveranciers om daarmee de lokale economie te steunen.
Tijdens een bijzondere bijeenkomst op het hoofdkantoor van Damen Shipyards werd Kommer Damen verrast door burgemeester Govert Veldhuijzen die hem toesprak en de oorkonde en erepenning uitreikte. Hierbij waren ook zijn vrouw Josien Damen, familieleden, collegeleden, raadsleden, ereburgers van de stad en vele collega's aanwezig.

Bron: http://destadgorinchem.nl/lokaal/kommer ... hem-202919
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten