Zeeuwse Commissarispenning voor Tjeu van Mierlo

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2354
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Zeeuwse Commissarispenning voor Tjeu van Mierlo

Berichtdoor Henk-Willem » 19 Dec 2016, 13:34

Voormalig directeur van de Zeeuwse Milieufederatie (ZMF) Tjeu van Mierlo heeft donderdag de Zeeuwse Commissarispenning gehad.

Commissaris van de koning Han Polman overhandigde de onderscheiding tijdens een algemene ledenvergadering van de federatie in Hotel Terminus in Goes.

Adviseur
Van Mierlo was ruim 25 jaar verbonden aan de ZMF. Tot april 2015 was hij directeur en daarna, tot oktober van dit jaar, adviseur duurzaamheid en economie. Van Mierlo heeft de onderscheiding gekregen voor ‘zijn uitzonderlijke inzet voor de duurzame ontwikkeling van Zeeland’.

Ecologisch
De provincie prijst hem met name, omdat hij ‘mede door zijn visie, initiatief en vasthoudendheid, altijd de verbinding heeft gezocht tussen de ecologische en economische belangen in de provincie’.

Van Mierlo (tweede van rechts op foto, tijdens de lancering van de plannen voor Solarpark Scaldia) droeg onder meer bij aan zaken zoals het Zeeuwse Offshore Wind Project, de Nacht van de Nacht, het Zoneffect, het 2B Connect-project, het project ‘Economische kansen van de circulaire economie in de provincie Zeeland’ en het Lepelaarfonds.

Verdienstelijk
De Zeeuwse Commissarispenning gaat naar mensen die meerdere jaren verdienstelijk zijn geweest voor de Zeeuwse samenleving of werkzaamheden hebben verricht die van bijzondere waarde zijn voor de Zeeuwse samenleving.

BRON: http://internetbode.nl/beveland/zeeuwse ... rlo-304546
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast