Gemeentelijke onderscheiding de Christoffel voor Rita Claessen - Schrijnemaekers

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2538
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Gemeentelijke onderscheiding de Christoffel voor Rita Claessen - Schrijnemaekers

Berichtdoor Henk-Willem » 19 Dec 2016, 13:29

Op vrijdag 2 december 2016 reikte burgemeester Rianne Donders – de Leest de gemeentelijke onderscheiding ‘de Christoffel’ uit aan mevrouw Rita Claessen – Schrijnemaekers.

Mevrouw Claessen – Schrijnemaekers raakte in 1978 geïnteresseerd in het vrijwilligerswerk. Zij begon als actief medewerker en begeleider bij het Klachten- en Informatiebureau Roermond voor de Algemene Vereniging voor Patiëntenbelangen. In 1992 werd zij bestuurslid van de Federatie van Gehandicaptenorganisaties in Limburg.

Vanaf 1996 is mevrouw Rita Claessen – Schrijnemaekers voorzitter van het Gehandicapten Platform Roermond. Een onafhankelijke organisatie voor belangenbehartiging en advisering van mensen met een beperking en chronisch zieken. Doelstelling van het Platform is de volledige integratie van mensen met een beperking op alle terreinen van het maatschappelijk leven. Mede door haar inzet is het Gehandicapten Platform in Roermond daadwerkelijk van de grond gekomen. Op vrijdag 2 december 2016 nam zij afscheid als voorzitter van het Gehandicapten Platform Roermond.

Het toekennen van de gemeentelijke onderscheiding 'de Christoffel' is een bijzondere blijk van waardering voor haar tomeloze inzet gedurende een groot aantal jaren. Mevrouw Rita Claessen - Schrijnemaekers heeft een betekenisvolle bijdrage geleverd heeft aan de bevordering van de emancipatie en integratie van gehandicapten in onze samenleving.

De onderscheiding is een plastiek ontworpen door keramist Joop Crompvoets uit Swalmen. Daarnaast heeft mevrouw Rita Claessen – Schrijnemaekers haar handtekening geplaatst in het Gulden Boek van de stad Roermond.

BRON: https://www.roermond.nl/4/Nieuws-Algeme ... ekers.html
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast