Emily (11) redde jongetje van verdrinkingsdood: 'Oeps, ik heb een baby gered'

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2356
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Emily (11) redde jongetje van verdrinkingsdood: 'Oeps, ik heb een baby gered'

Berichtdoor Henk-Willem » 19 Dec 2016, 13:27

De 11-jarige Emily Heugen uit Veldhoven heeft donderdagmorgen een onderscheiding gekregen uit handen van de loco-burgemeester. Het is de zogenoemde 'Uitblinker'.

Emily krijgt de onderscheiding omdat ze begin november een peuter van de verdrinkingsdood heeft gered in zwembad Den Ekkerman in Veldhoven. Een man was met zijn zoontje aan het douchen, toen het zoontje er opeens vandoor ging en in het water belandde.

'Feestelijke trui'
Emily bedacht zich geen moment en redde het jongetje. "Ik zag een hoofdje in het water en zag dat de neus en de mond niet boven water kwamen. Dus ik ben met het jongetje naar de kant gegaan. Later dacht ik pas: 'Oeps, ik heb een baby gered'."

Ze werd donderdagochtend verrast op school, basisschool EigenWijs in Veldhoven. "Ik vond het al zo vreemd dat ik een feestelijke trui aan moest trekken. Ik dacht dat er een feest op school was. Dit had ik in ieder geval nooit verwacht." De mentor had Emily opgegeven als kandidaat voor de onderscheiding.

BRON: http://www.omroepbrabant.nl/?news/2585841203/Emily+(11)+redde+jongetje+van+verdrinkingsdood+Oeps,+ik+heb+een+baby+gered+.aspx

Emily_redde_een_jongetje__.jpg
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast