Kinderlintje voor achttien ‘Almeerse keien’

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2354
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Kinderlintje voor achttien ‘Almeerse keien’

Berichtdoor Henk-Willem » 19 Dec 2016, 13:20

Achttien Almeerse kinderen zijn vrijdag in het zonnetje gezet door burgemeester Franc Weerwind. In de Burgerzaal van het stadhuis kregen zij een kinderlintje opgespeld en werden zij verrast met de kinderonderscheiding ‘Almeerse Kei’.

De genomineerde kinderen werden met een limousine naar het stadhuis gereden, waar familie en vrienden ze al stonden op te wachten. ,,Jullie zijn dit jaar onze Almeerse keien, omdat jullie je in het afgelopen jaar belangeloos, dat betekent zonder dat je er geld voor hebt gekregen, hebben ingezet voor andere mensen of een prachtige prestatie hebben neergezet”, zo sprak de burgemeester de kinderen toe.

Celine Beijerbocht (13) kreeg de onderscheiding omdat zij altijd veel voor anderen doet. Zo helpt zij bijvoorbeeld de buurtsportcoach drie keer per week bij naschoolse sport- en spelactiviteiten op het Cruyff Court in de Molenbuurt en gaat zij wekelijks naar de kinderboerderij om te helpen met het verzorgen van de dieren. ,,Je bent een voorbeeld voor andere kinderen”, vond de burgemeester.

Kyle Deuzing (12) was genomineerd door zijn klasgenoten en juf, die vinden dat hij het verdient om flink in het zonnetje te worden gezet. Weerwind: ,,Hoewel je moeder ernstig ziek is kom jij elke dag met een glimlach op school. Zonder te klagen doe je klusjes in huis en zet je je 100 procent in voor school. Ook jij bent een voorbeeld voor anderen.”

Yannick Buitenweg (11) kreeg een onderscheiding vanwege zijn dansprestaties. In korte tijd won hij diverse nationale en internationale prijzen. ,,In elke dansles ben je een inspiratie voor anderen. Dat komt door je talent, maar ook door je energie en het vermogen om verlegen leden toch mee te laten doen met de les”, sprak de burgemeester.

Ook de vijftien kinderen van de kinderraad op brede school de Archipel kregen een lintje: Suzie van Hardeveld (11), Shaquil Noor Mohamed (11), Danique van Roosendaal (11), Dominique Wagenaar (11), Alicia Hashemy (11), Eline Wijaarde (10), Sean Neerings (11), Kendra Jamanica (12), Selina Gumbs (11), Jordan Sang-A-Song (10), Bente Wildeman (10), Romyasa Botajajin (11), Faith Kombrink (10), Anouk Mulder (10) en Alina Hashemy (9). Elke woensdagmiddag komen zij samen om leuke projecten en activiteiten te organiseren voor de andere kinderen van de school en in de wijk. Zo organiseerden zij een wedstrijd voor het opleuken van het kleuterplein en organiseerden zij een evenement tijdens Koningsdag 2016 waarbij geld werd opgehaald voor stichting Het Vergeten Kind.

Nadat alle kinderen naar voren waren gehaald om hun onderscheiding in ontvangst te nemen, werd er nog even een groepfoto gemaakt en was er een feestelijke afsluiting met optredens en een ranjaborrel.

BRON: https://almerevandaag.nl/kinderlintje-a ... rse-keien/
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten