Gerard Jaques ontvangt Medaille van Verdienste

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Gerard Jaques ontvangt Medaille van Verdienste

Berichtdoor Henk-Willem » 23 Dec 2013, 19:30

LUNTEREN - G.C. (Gerard) Jaques uit Lunteren heeft vrijdag de Medaille van Verdienste van de gemeente Ede ontvangen. Dat gebeurde tijdens het concert van het Shantykoor Ede in Partycentrum Floor in Lunteren. Burgemeester Cees van der Knaap reikte de gemeentelijke onderscheiding uit.

Jaques heeft geheel belangeloos vrijwillige activiteiten verricht voor de Commissie Oud Lunterse Dag, waar hij onder meer voorzanger was bij de Schranstaofel en meedeed aan het Lunters Volkstoneel.

Meezingen
Daarnaast zat hij in de Stichting Lunters Dorpsvermaak en is hij contactpersoon voor de organisatie van de Shanty Dag, waar hij zelf ook graag een noot meezingt als lid van de Shanty Zangers Ede.

Waardering
Zijn vrijwillige activiteiten komen ten goede aan de inwoners van de gemeente Ede, in het bijzonder aan de inwoners van Lunteren. Het gemeentebestuur van Ede kent de heer Jaques deze onderscheiding toe als blijk van grote waardering en erkentelijkheid voor zijn bijzondere verdiensten voor de Edese gemeenschap, in het bijzonder voor Lunteren.

Gemeentelijke onderscheidingen
De verordening Gemeentelijke Onderscheidingen Ede geeft het college van burgemeester en wethouders van Ede de mogelijkheid de Medaille van Verdienste toe te kennen.

Personen die in vrijwillig verband bijzondere verdiensten hebben gehad voor de Edese gemeenschap of op enig terrein van het maatschappelijk leven blijk hebben gegeven van bijzondere burgerzin of een belangrijke prestatie hebben verricht op cultureel, sportief of enig ander gebied komen in aanmerking voor de medaille.

BRON: http://www.edestad.nl/
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast