Bronzen medaille van Rode Kruis voor Dika

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Bronzen medaille van Rode Kruis voor Dika

Berichtdoor Henk-Willem » 18 Aug 2010, 09:06

RUURLO - Voor Dika Roekevisch uit Ruurlo geldt: vrijwilliger zijn is niet vrijblijvend. Dika staat al dertig jaar bijna dag en nacht lang klaar voor de Ruurlose Welfare-afdeling van het Nederlandse Rode Kruis.

Als coördinatrice van de afdeling verzorgt zij wekelijks de handwerk- en kaartmiddag voor de bewoners van woonzorgcentrum De Bundeling en andere deelnemers (bij elkaar meer dan vijftig). Daarnaast organiseert Dika met haar medevrijwilligsters verkoopmiddagen, staat ze met een kraam op braderieën en op de Meimarkt waar zij ook de verlotingen regelt. En ze brengt en haalt werk bij zieke en slecht ter been zijnde Welfare-deelnemers thuis. Ze bezoekt eenzamen en zieken en regelt vervoer voor de deelnemers.

In het landelijke Verenigingskantoor van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag werd Dika Roekevisch (70) vorige week voor al die werkzaamheden onderscheiden. Rode-Kruisdirecteur Cees Breederveld overhandigde Dika, tot haar grote verrassing, een hoge onderscheiding: de bronzen medaille van verdienste.

En dat alles gebeurde onder het mom van een 'werkbezoek', door bestuursleden van het Rode Kruis Ruurlo aan het Verenigingskantoor. Het onthaal was overweldigend. De rondleiding door het Oorlogsarchief maakte veel indruk. Het onbetwiste hoogtepunt vormde echter de uitreiking van de bronzen medaille van verdienste. Behalve dat de deelnemers actief bezig zijn, vormen de Welfare-handwerkmiddagen ook een sociale bezigheid. Dika: "Er ontstaan op die manier vaak onderlinge contacten en de mensen krijgen het gevoel dat zij zeer nuttig werk doen."

Voor Dika geldt: vrijwilliger zijn is niet vrijblijvend. "Dat heeft zij in al die dertig jaar wel bewezen. En dat is mede de grote verdienste van de Ruurlose", zei directeur Cees Breederveld tijdens de huldiging. Dika benadrukte dat ze dat absoluut niet zonder de hulp van alle andere vrijwilligsters in al die jaren had kunnen doen.

BRON: De Stentor
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Re: Bronzen medaille van Rode Kruis voor Dika

Berichtdoor Henk-Willem » 18 Aug 2010, 09:07

Afbeelding
Dika Roekevisch toont enkele werkstukken die tijdens de handwerkmiddagen gemaakt zijn.
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014


Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast