Zilveren Anjer voor Curaçaose Ena Dankmeijer-Maduro

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Zilveren Anjer voor Curaçaose Ena Dankmeijer-Maduro

Berichtdoor Henk-Willem » 09 Jun 2010, 16:00

De Curaçaose Ena Dankmeijer-Maduro kreeg op 9 juni in het Paleis op de Dam de Zilveren Anjer uitgereikt uit handen van koningin Beatrix.

Deze jaarlijkse onderscheidingen van het Prins Bernhard Cultuurfonds zijn voor mensen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor cultuur of natuur in Nederland of de Nederlandse Antillen en Aruba.

Dankmeijer-Maduro (1920) zet zich al tientallen jaren in voor het behoud en de uitbreiding van de Mongui Maduro Bibliotheek op Curaçao, die zij ook heeft opgericht. De omvangrijke collectie vormt een rijke onderzoeksbron over de cultuur en geschiedenis van Curaçao en de Nederlandse Antillen.

De Zilveren Anjer werd in 1950 voor het eerst uitgereikt. Prins Bernhard overhandigde de onderscheidingen tot zijn overlijden in 2004. Daarna nam koningin Beatrix deze taak van hem over. De Zilveren Anjer kan elk jaar aan maximaal vijf personen worden verleend. Dit jaar hebben vier mensen de onderscheiding ontvangen.

Bij de uitreiking waren namens de Nederlandse Antillen aanwezig: gevolmachtigde minister Marcel van der Plank en de gezaghebbers Lisanne Dindial (Curaçao), Franklyn Richards (Sint Maarten), Glenn Thodé (Bonaire), Gerald Berkel (Statia), Jonathan Johnson (Saba) en dhr. Frits Goedgedrag (gouverneur van de Nederlandse Antillen ).

Voor meer informatie over de Mongui Maduro Bibliotheek zie: http://www.madurolibrary.org/

BRON: De Wereldomroep
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast