Limburgers ontvangen Limburgs Lintje

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 872
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Limburgers ontvangen Limburgs Lintje

Berichtdoor Alex » 26 Apr 2018, 09:32

Genomineerd vol mooie verhalen door jullie. Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom?
Vlak voor Koningsdag is de traditionele lintjesregen, maar onze Koning heeft er lang niet genoeg ! En dus deelt L1 Limburgse Lintjes uit.
Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging? We verrasten de eerste Limburgers met onze lintjes live op L1 Radio!
De Limburgers die ons Limburgs Lintje ontvangen:
Paul Koolen: Omdat hij ondanks zijn spierziekte vrolijk blijft, hij inspireert andere mensen. Hij staat positief in het leven ondanks hij het laatste jaar flink achteruit gegaan is.Iedere donderdag gaat hij naar de Huiskamer Daalhof, levert eenvoudige receptjes aan en helpt mee om het te bereiden. Helaas is de keuken daar niet aangepast voor rolstoelgebruikers. Gewoon omdat het een vrolijke, positieve man is! (Annemie Koolen)
Bertien Cremers: Mijn oma van 85 jaar is al jaren vrijwilliger bij de wandelvereniging te Vilt. Al 25 jaar helpt ze de wandelaars aan broodjes, salades, soep en koffie tijdens de wandel4daagse. Daarnaast is ze ook bij andere wandelevenementen van deze verenging te vinden, zoals vandaag bij de bloesem 2 daagse. Oma staat dan tegen zes uur op om de gehele dag de wandelaars van lekkers te verzorgen. Voor oma zou het prachtig zijn op deze manier waardering voor haar inzet te mogen ontvangen. (Linda Kempener)
Linda Adriaans: Deze persoon organiseert verjaardagsfeestjes voor kinderen waarvan de ouders het niet kunnen betalen. Organiseert etentjes voor minderbedeelde. En feest voor gehandicapten. Deze persoon heeft een hart van goud. (Samuel Hodds)
Annie Schreuders-Derks:
Annie, gebaore in 1943 es möldersdochtervan de Volmeule in Zöstere, haet häör laeveslange interesse in de Limburgse volkscultuur geconcretiseerd in häörvolkskundig bureau “NostalNu” (heimwieë nao vreuger mit ein eigetieds kleuërke). De door häör bieeingebrachdecollectie geuf ein good beeld van ’t laeve van de Limburgse vrouw in al zien facette in de lètste óngerhawve ieëw.Vanaaf 1988 woor ze mitwirker van ’t Limburgs Volkskundig Centrum in Lömmerich (Limbricht). In 1994 begoos zie mitein eige volkskundig bureau en museum in häör woonhoes in Zöstere. In 2003 wórt det verplaats nao ein nuje rumerlocatie in Ech. Dao wórt in 2007 ‘t “Museum van de Vrouw” opgerich. Dao is Annie es conservator aan verbónjegebleve tot häör pensionering 01-01-2011. Daonao haet zie häör bureau, weer opgepak en trèk zie mit häör verhaoledoor de ganse provincie. Es emes in Limburg dit lintje verdeend, is Annie ‘t. Want d’r is nemes in de ganseprovincie dae de Limburgse cultuur zoa op de kaart haet gezat. (Bjorn Hoex)
Alex Fijten: Wat doet Alex: Alex is al 20 jaar lid van de Roermondse Reddingsbrigade, Alex is voor mij al 16 jaar mantelzorger, Alex heeft een eigen stichting die dit jaar al 9 jaar bestaat, heeft twee aed paraat staan en staat 24/7 klaar voor anderen. Heeft 18 reanimaties op zijn naam. Alex is actief voor Airwish. Hier vliegt hij mee met helikopters met ernstige zieke kinderen en kinderen met een handicap om die een onvergetelijk moment te bezorgen. En nog veel veel meer... (Harry Fijten)
Frans Saes: Frans heeft al vele grote marathons (waaronder Londen, Tokyo, Berlijn) gerend voor het goede doel KIKA. En hiermee al meer dan €40.000 opgehaald. Helaas is onze oudste dochter overleden aan kanker, vandaar dat ik dit een geweldige prestatie vind. (Karin Suntjens)
Annet Schattenkerk: Annet zet zich al jaren in als vrijwilligster bij de Beerendonck om de bewoners met dementie bezig te houden tennis met vliegenmepper en ballon en deze mensen hebben weer de ochtend van hun leven ook zet Annet zich in voor de oudere buurtbewoners die hulp nodig hebben na operatie of als ze ziek zijn. Ze staat echt altijd voor iedereen klaar je hoeft er maar te bellen en ze komt. (Felicia Ruisch)

Nog veel meer Limburgers die ons Limburgs Lintje verdienen... Onderstaande personen zitten ook vol Liefde voor L1mburg. Wat een mooie verhalen! We redden het helaas niet om bij iedereen langs te gaan dus het komt via de post jouw kant op! En ze worden uitgereikt door de persoon die jou in het zonnetje wilt zetten:
https://l1.nl/deze-limburgers-ontvangen ... je-140711/
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten