Jubilaris krijgt Gouden Gregodiusmedaille

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Jubilaris krijgt Gouden Gregodiusmedaille

Berichtdoor Henk-Willem » 19 Mei 2019, 16:04

Door omstandigheden was het niet mogelijk om, tijdens het jaarlijkse Ceciliafeest in november, mevrouw Tonny van Oort, lid van het Moeder Godskoor te Roosendaal, de onderscheiding uit te reiken ter gelegenheid van het feit dat ze veertig jaar lid is van de Nederlandse Gregoriusvereniging.

Maandag 14 mei tijdens de Algemene Ledenvergadering vond deze huldiging alsnog plaats. Temidden van de tientallen collega koorzangers- en zangeressen stond Tonny in het middelpunt van de belangstelling.

De voorzitter Jacqueline Chamuleau, roemde Tonny om haar plichtsgetrouwheid in de afgelopen 40 jaar. "Feitelijk hebben we hier te doen met een model koorlid", zo roemde de voorzitter haar.

Naast een fraaie sopraanstem, die alleen bij hoge uitzonderingen verstek laat gaan, is Tonny ook jarenlang een vaste medewerkster tijdens de Tweedehandsmarkten van het koor. Daarbij was door de jaren heen de verkoop van de tweedehandsboeken haar lievelingsplaats. Ook heeft Tonny heel wat keren deel uitgemaakt van het jaarlijks feest comité van het koor.

Voor al die jaren trouwe dienst aan het koor en speciaal de kerkkoormuziek, werd haar de gouden Gregoriusmedaille opgespeld. Omdat ook haar echtgenoot Wil al jaren deel uitmaakt van het Moeder Godskoor was het een mooi gebaar dat Tonny uit handen van Wil de speld kreeg uitgereikt.

BRON: https://www.gazetroosendaal.nl/nieuws/a ... smedaille-
16 mei 2018

2e4051f0-5330-4a65-a7b2-c465889e93bb.jpg
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Ridderlijke orden/Kerkelijke onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast