Kerkelijke onderscheiding voor Jan Steenbergen

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Kerkelijke onderscheiding voor Jan Steenbergen

Berichtdoor Henk-Willem » 02 Jun 2017, 07:42

Na afloop van de kerkdienst afgelopen zondag kwam er een verrassend moment voor Jan Steenbergen. Ongeveer een jaar geleden had hij aangekondigd dat het voor hem tijd werd om te stoppen met een aantal activiteiten voor de protestantse gemeente. Hij zorgde onder andere voor de ledenadministratie en dat is geen kleinigheid.

Al vanaf het moment dat hij zo’n 40 jaar geleden in Mijdrecht kwam, heeft hij zich ingezet voor de kerk. Het begon met jeugdwerk, daarna werd hij actief in het beheer. Vervolgens werd hij voorzitter van de kerkenraad, het bestuur van de kerk. Allemaal activiteiten, die veel tijd vragen.

Ook deze zondag vervulde hij als collectant een taak in de kerkdienst. En tot zijn verrassing werd hij naar voren geroepen. De voorzitter, Christiaan Roodhart, noemde al zijn activiteiten voor de kerk en hij kreeg daarvoor een warm applaus. Voor al deze inzet en al die uren die hij aan de gemeente besteedde, ontving hij vervolgens de hoogste onderscheiding van de Protestantse Kerk van Nederland, een gouden speld met briljant.

Een bijzondere gebeurtenis, nog niet eerder voorgekomen in de gemeente. Veel mensen bedankten hem daarna en feliciteerden hem met deze zeer verdiende onderscheiding.

BRON: https://0297.nl/nieuws/64581/kerkelijke ... teenbergen
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Ridderlijke orden/Kerkelijke onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten