Kerkelijke eer voor Julianadorper Cor Langendijk

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Kerkelijke eer voor Julianadorper Cor Langendijk

Berichtdoor Henk-Willem » 19 Dec 2016, 13:31

Cor Langendijk is zaterdagavond tijdens de eucharistieviering in de Willibrordkerk geëerd met de kerkelijke onderscheiding ’Het ereteken van Sint Bavo’.

Langendijk zette zich 51 jaar in voor de katholieke gemeenschap van Julianadorp. Nu hij tachtig wordt, wil hij per 1 januari stoppen als beheerder van het kerkgebouw. Fia Smit-Weel reikte namens het parochiebestuur Maria Sterre der Zee de kerkelijke onderscheiding uit. Ook Cors vrouw Nelly, eveneens vrijwilligster in de parochie, werd in het zonnetje gezet.

De heer Langendijk was destijds nauw betrokken bij de bouw en inrichting van de Willibrordkerk in de Parkstraat. In 1965 werd hij koster, vanaf 1998 beheerder. Hij geldt als drijvende kracht achter de nieuwe kruiswegstaties, de komst van een ringleiding voor slechthorenden en een nieuwe kerstgroep/stal. Daarnaast ontwerpt hij doopoorkondes, tekent hij ansichten van de Willibrordkerk en van vrijwel alle boerderijen in de polder Koegras. Deze zijn geëxposeerd in het agrarisch museum Weten en Werken. Vanwege zijn afscheid schreef hij een boekje over zijn ervaringen als kerkvrijwilliger onder de titel In de kerk is altijd werk.

BRON: http://www.noordhollandsdagblad.nl/stad ... Langendijk
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Ridderlijke orden/Kerkelijke onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast