Onderscheidingen in r-k kerk

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Onderscheidingen in r-k kerk

Berichtdoor Henk-Willem » 14 Sep 2016, 06:49

Een verrassing zondagochtend voor drie parochianen van de katholieke parochie van Gorredijk. Zij kregen een kerkelijke onderscheiding voor hun inzet als vrijwilliger voor de kerk.

Peter en Rie Tolboom ontvingen de Bonifatiuspenning voor hun vijftig jaar inzet voor de St. Paulusparochie die sinds begin dit jaar de Parochie van H. Clara van Assisi heet. Tolboom verricht al jaren vele hand- en spandiensten in kerk, pastorie en tuin. Zijn vrouw Rie begon in de interieurverzorging van de kerk en verrichtte werkzaamheden voor de aankleding van de kerk en de kindercatechese. Sinds 2008 runnen zij samen het beheer van de zaal bij de kerk. De Bonifatiuspenning is een bronzen penning met oorkonde die namens de bisschop wordt uitgereikt aan vrijwilligers die zich gedurende lange tijd op bijzondere wijze en op verschillende gebieden hebben ingezet voor de Rooms-Katholieke Kerk in het noorden en/of katholieke maatschappelijke organisaties.

Voor Peter Postma was er zondag een Eremedaille van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging, bedoeld voor rooms-katholieke kerkleden die zich lange tijd hebben ingezet voor de kerkmuziek als koorlid, dirigent of organist. Peter Postma was vanaf het begin betrokken bij het parochiekoor dat eerder dit jaar haar vijftigjarig jubileum vierde. Ook begeleidde hij jarenlang het koor Capella 81. Momenteel is hij dirigent van het Gregoriaanse koor Schola Cantorum Gorredijk.

© Sietse de Boer RKK Gorredijk _MGL7727.jpg


BRON: http://sa24.nl/artikel/4713-onderscheid ... -kerk.html
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Ridderlijke orden/Kerkelijke onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast