Internationale onderscheiding voor 'shihan' Jan de Bruin

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Internationale onderscheiding voor 'shihan' Jan de Bruin

Berichtdoor Henk-Willem » 04 Jul 2012, 13:03

SLIEDRECHT - De 54-jarige Sliedrechter Jan de Bruin, in 2003 al onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, heeft afgelopen zaterdag een internationale onderscheiding gekregen. In Beverwijk, waar de Nederlandse afdeling van de St. George Ridderorde is gevestigd, werd hij voor de tweede keer in zijn leven geridderd.

Vol trots vertelt De Bruin dat de bodyguard van de overleden popster Michael Jackson ook tot de decorandi behoorde: ,,Omdat hij veel heeft gedaan op het gebied van zelfverdediging.'' Datzelfde geldt voor de Sliedrechter. Hij werkte ruim 34 jaar voor de Koninklijke Marine, waar hij van monteur promoveerde tot sportinstructeur. De Bruin gaf decennialang les in kyokushin karate en aikido. ,,Zowel aan als van boord. Als we ergens aan wal lagen namen zowel mariniers deel aan de lessen als familie en vrienden. In 1999 ben ik op Curaçao een eigen karateschool begonnen onder de naam Tsunami. Daar deden ook kansarme jongeren aan mee.''

Tsunami, dat hij op Curaçao heeft overgedragen aan een oud-leerling, heeft sinds De Bruin is afgezwaaid bij de marine vanwege functioneel leeftijdsontslag, ook een hoge vlucht genomen in Nederland. ,,We zitten boven de tweehonderd leerlingen. Eerst konden alleen lessen worden gevolgd in Sliedrecht, inmiddels ook in Hardinxveld-Giessendam, Molenaarsgraaf, Oud-Alblas en Papendrecht. We willen op korte termijn tevens les gaan geven in Alblasserdam en in 2013 breiden we het aantal locaties uit met Gorinchem. Naast aikido en kyokushin karate geven we in Hardinxveld en Sliedrecht zelfverdedingscursussen.''

De Bruin, die in zijn jonge jaren meerdere keren Nederlands kampioen is geweest, trok als marinier de hele aardbol over om zijn collega's weerbaarder te maken. Tijdens de Golfoorlog zat hij op het bekende marineschip de Jacob van Heemskerk. De volledige bemanning werd onderscheiden in de Golfstaten Koeweit en Saudi-Arabië.

Afbeelding

BRON: hetkompas.nl
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Gebruikersavatar
Spraakverwarring
Berichten: 859
Lid geworden op: 28 Dec 2010, 13:48

Re: Internationale onderscheiding voor 'shihan' Jan de Bruin

Berichtdoor Spraakverwarring » 04 Jul 2012, 19:19

Henk-Willem schreef:In Beverwijk, waar de Nederlandse afdeling van de St. George Ridderorde is gevestigd, werd hij voor de tweede keer in zijn leven geridderd.
Ziet er mooi uit maar is een pseudo-orde. Zogenaamd in 1326 gesticht door koning Karel I Robert van Hongarije, "heropgericht" in 2006 (zie deze link). Lid kun je worden op voordracht va twee bestaande leden, maar je kunt het ook zelf aanvragen (zie deze link).
NUNTIUS TRANSMITTENDUS - Regiment Verbindingstroepen


Terug naar “Ridderlijke orden/Kerkelijke onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast