Jos Castenmiller Ridder in Orde van H. Silvester

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Jos Castenmiller Ridder in Orde van H. Silvester

Berichtdoor Henk-Willem » 22 Jan 2009, 19:01

UITHOORN - Jos Castenmiller, exburgemeester van Uithoorn, ontving donderdag de pauselijke onderscheiding van Ridder in de Orde van de H. Silvester. De onderscheiding werd uitgereikt door Mgr. De Groot, Vicaris Generaal van het bisdom HaarlemAmsterdam.

'De heer Castenmiller is bijna elf jaar buitengewoon betrokken geweest bij het Luchthavenpastoraat Schiphol. Hij heeft veel tijd met een hoge kwaliteit gestoken in de ondersteuning van dit pastoraat. Deze onderscheiding bij het afscheid van het Luchthavenpastoraat van de heer Castenmiller onderstreept zijn grote verdiensten voor het Luchthavenpastoraat.

Geloof
In de loop van de jaren heeft hij nieuwe initiatieven ontwikkeld, oplossingen aangedragen en een blauwdruk voor de organisatie op papier gezet. Zijn inzet, gepaard gaande met enthousiasme, integriteit en deskundigheid, werden ingegeven door een diep geloof', zo luidt de motivatie.

Zorg bieden
Het luchthavenpastoraat bestaat uit drie pastores, bijgestaan door vijfentwintig vrijwilligers van allerlei gezindten. Samen zorgen ze voor een rustpunt waar mensen van alle nationaliteiten en levensovertuigingen welkom zijn. Ze bieden pastorale en geestelijke zorg, midden in de maatschappij. Dagelijks passeren ruim honderdduizend mensen de luchthaven. Mensen uit verschillende culturen en met verschillende achtergronden en emoties.

Steunpunt
Tussen al die mensen lopen er nogal wat rond met zorgen en problemen en met de behoefte aan hulp of een opbeurend woord. Het Luchthavenpastoraat, dat sinds 1975 op Schiphol is te vinden, is in die gevallen een onontbeerlijk steunpunt. Het wil bijdragen aan de emotionele en geestelijke zorg van mensen die op de luchthaven komen of werkzaam zijn.

BRON: Webregio.nl
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Ridderlijke orden/Kerkelijke onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast