Na vijftig jaar penning voor moedige actie Barneveld

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2571
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Na vijftig jaar penning voor moedige actie Barneveld

Berichtdoor Henk-Willem » 19 Dec 2016, 13:17

Het Carnegie Heldenfonds kent na vijftig jaar twee onderscheidingen toe in de gemeente Barneveld. B. van der Meer en P. F. van der Meer krijgen de onderscheiding voor hun optreden in 1966, zo heeft het fonds maandag bekendgemaakt.

Door een frontale botsing belandt de Fiat 850 van L. Kramer op 24 september 1966 op zijn kop. De motor blijft lopen, terwijl benzine, olie en kokend water uit de auto stromen. Gevaar voor brand is niet denkbeeldig. De bestuurster is in shock, terwijl de autoportieren niet meer open kunnen. De Van der Meers slagen erin de vrouw door de gebroken achterruit uit de auto te trekken.

Het Carnegie Heldenfonds kent vader en zoon Van der Meer hiervoor de bronzen legpenning toe. De familie van B. van der Meer, overleden in 1973, kan de onderscheiding postuum in ontvangst nemen. De onderscheiding is bedoeld voor personen die zich met gevaar voor eigen leven hebben ingezet.

BRON: http://www.rd.nl/vandaag/binnenland/na- ... -1.1354927
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2571
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Re: Na vijftig jaar penning voor moedige actie Barneveld

Berichtdoor Henk-Willem » 19 Dec 2016, 13:28

Burgemeester Barneveld reikt heldenpenning niet uit

Burgemeester Van Dijk van Barneveld ziet ervan af om een bronzen legpenning van het Carnagie Heldenfonds uit te reiken aan P.F. van der Meer uit Kootwijkerbroek. Reden is volgens woordvoerder Bertil Rebel dat de gemeente Barneveld tegen Van der Meer een handhavingsprocedure „op het vlak van de ruimtelijke ordening” aan het voeren is.
Rebel wil verder niet in details treden. „Maar wij vinden het op dit moment niet gepast dat de burgemeester de penning uitreikt. Het Carnagie Heldenfonds is daarom gevraagd de penning zelf uit te reiken. Dat neemt niet weg dat een heldendaad van 50 jaar geleden nog steeds als een heldendaad wordt erkend.”

De onderscheiding is bedoeld voor personen die zich met gevaar voor eigen leven hebben ingezet. Van der Meer reddde in 1966 samen met zijn vader B. van der Meer bij een frontale botsing nabij Nagele een jonge vrouw uit een auto. Daarbij was brand niet denkbeeldig. De bestuurster was in shock, terwijl de autoportieren niet meer geopend konden worden. De Van der Meers slaagden erin de vrouw door de gebroken achterruit uit de auto te trekken. Vader Van der Meer, overleden in 1973, is de onderscheiding postuum toegekend.

BRON: http://www.rd.nl/vandaag/binnenland/bur ... -1.1356647
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014


Terug naar “Reddingsonderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten