Bronzen legpenning Carnegie Heldenfonds voor Gijs Lavooij

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2571
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Bronzen legpenning Carnegie Heldenfonds voor Gijs Lavooij

Berichtdoor Henk-Willem » 07 Sep 2016, 11:06

Op vrijdag 4 maart reikte burgemeester Bram van Hemmen in het Baggermuseum de bronzen legpenning van het Carnegie Heldenfonds uit aan Gijs Lavooij. Hij ontvangt deze onderscheiding voor zijn heldendaad op 23 december 1946. Op die dag redde hij zijn vriend Kees Alblas, die met zijn prikslee in een wak terechtkwam.

De medaille van het Carnegie Heldenfonds is een eerbetoon van de Nederlandse afdeling van het internationaal werkende Carnegie Heldenfonds. De medaille en de Stichting Carnegie Heldenfonds ontlenen hun naam aan Andrew Carnegie (1835 - 1919), directeur van de United States Steel Co, een filantropisch ingestelde Amerikaan van Schotse afkomst die tijdens zijn leven honderden miljoenen schonk aan goede doelen. De in 1911 ingestelde medaille wordt in zilver of brons uitgereikt aan hen, die "met eigen levensgevaar anderen het leven hebben gered of daartoe een serieuze poging hebben gedaan".

Namens het Carnegie Heldenfonds was Luitenant-Generaal ing. B.H. Hoitink, Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht bij de uitreiking aanwezig.

BRON: http://demerwestreek.nl/nieuws/bronzen- ... -1.5793905
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Reddingsonderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast