Bredaas paar onderscheiden voor heldenmoed bij brand wooncomplex

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Bredaas paar onderscheiden voor heldenmoed bij brand wooncomplex

Berichtdoor Henk-Willem » 17 Dec 2015, 11:06

Het Bredase paar Wim Razenberg en Hennie Voermans is woensdag onderscheiden voor hun heldhaftige optreden tijdens een brand in het complex waar ze wonen. Voor de redding van hun buurvrouw bij brand ontvingen ze de Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven Penning.

De twee kwamen op 27 april 2014 in actie toen er een brand woedde in het seniorencomplex aan het Pels Rijckenpark in Breda. De brand ontstond in een van de appartementen op de bovenste etage, bij de buurvrouw van Wim Razenberg en Henny Voermans.

Het stel belde na het bemerken van de brand direct de brandweer en ging vervolgens naar de brandende woning. Het appartement stond vol rook, de buurvrouw was nog aanwezig en er ernstig aan toe. Ze hebben de buurvrouw naar buiten gebracht, naar de galerij. Vervolgens heeft het stel groot alarm geslagen door bij iedereen in het complex aan te bellen en door te schreeuwen.

Toen de brandweer arriveerde is de evacuatie overgenomen en zijn alle bewoners opgevangen in een nabij gelegen gemeenschapsruimte. De twee werden door burgemeester Van der Velden voorgedragen.

Pieter van Vollenhoven reikte woensdagmiddag de penning uit. De eervolle onderscheiding bestaat sinds 2012. Met deze penning wil de stichting Maatschappij en Veiligheid mensen eren en belonen die op een bijzondere, navolgingswaardige wijze hebben bijgedragen aan de veiligheid in de samenleving. Een jury beoordeelt de voordrachten.

BRON: http://www.bredavandaag.nl/nieuws/algem ... ooncomplex
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Reddingsonderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast