Heldendaad van Sander Leppers uit Erp bekroond

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Heldendaad van Sander Leppers uit Erp bekroond

Berichtdoor Henk-Willem » 15 Apr 2015, 19:52

Heldendaad van Sander Leppers uit Erp bekroond met Zilveren Legpenning

OSS - Hij is een echte held, Sander Leppers uit Erp. Hij bedacht zich geen moment toen hij vorig jaar een man met zijn scootmobiel bij Oijen het water in zag rijden. Hij sprong in het water en trok de man op de kant. Vandaag kreeg hij daarom de Zilveren Legpenning, de oudste onderscheiding van ons land.

Leppers is trots op zijn onderscheiding, maar blijft bescheiden. "Ik zag het als mijn burgerplicht. Dat doe je gewoon. Je denkt niet na, je duikt."

Ongeluk
Leppers zat vorig jaar een broodje te eten toen hij ineens een scootmobiel het water van de Maas in zag rijden. Hij twijfelde geen moment en sprong ook het water in. Hij trok de man die vast zat in de scootmobiel eruit en hielp hem naar de kant. Daarna werd hij meegenomen naar het ziekenhuis. Leppers had nooit meer te horen gekregen hoe het met de man ging die hij gered had.

Emotionele ontmoeting
Maar die man, Wim Beekhuizen uit Oijen was als verrassing bij de uitreiking van de Zilveren Legpenning. Het was voor hem een emotionele ontmoeting.

Toen hij met Leppers zat te praten barstte hij in tranen uit. "Ik zat vast in mijn scootmobiel onder water, ik dacht hier kom ik niet meer uit. Er is geen dag voorbij gegaan dat ik niet aan mijn redder gedacht heb. Ik ga nooit vergeten wat hij gedaan heeft."

Een mooie
Beekhuizen vindt het dan ook niet meer dan terecht dat zijn redder de Zilveren Legpenning krijgt. Leppers neemt hem met een grote glimlach in ontvangst. Trost laat hij hem aan zijn gezin en aan Beekhuizen zien. "Dat is een mooie, toch?"

BRON: http://www.omroepbrabant.nl/?news/22581 ... nning.aspx
Bijlagen
Onderscheiding_voor_redder_uit_Erp.jpg
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Reddingsonderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast