Onderscheiding voor helden uit Losser

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Onderscheiding voor helden uit Losser

Berichtdoor Henk-Willem » 17 Dec 2014, 21:04

Onderscheiding voor helden uit Losser na redden inzittenden van brandende auto

Op het gemeentehuis in Losser zijn vanmiddag vijf helden geëerd met een zilveren onderscheiding van de Stichting Carnegie Heldenfonds.

De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Sijbom van de gemeente Losser. Aanleiding voor de onderscheiding was de redding van twee inzittenden uit een brandende auto. Met gevaar voor eigen leven haalde het vijftal een vader en zoon uit een auto, die op 4 juni van dit jaar in brand was gevlogen na een aanrijding op de A1 bij Losser.

De redders voorkwamen dat de slachtoffers levend verbrandden. De inzittenden van de brandende auto zaten vast en zijn bevrijd met een mes waarmee de gordel werd doorgesneden. Burgemeester Sijbom droeg de redders voor bij de Stichting Carnegie Heldenfonds voor een onderscheiding wegens moedig gedrag. De onderscheiden helden zijn M. Waanders, J. Temmink, H. Koppelman, D. Ohmann en J. Voosgerd.

BRON: http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.as ... 6203&cat=1
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Gebruikersavatar
René
Berichten: 603
Lid geworden op: 25 Apr 2009, 10:45

Re: Onderscheiding voor helden uit Losser

Berichtdoor René » 17 Dec 2014, 22:56

Hulde aan de gedecoreerden.

Jammer dat de burgemeester hen voordroeg bij het Carnegie Heldenfonds en niet, in eerste instantie, voor de Eerepenning voor Menschlievend Hulpbetoon.
Ter verdediging van de burgemeester valt op te merekn dat deze naar alle waarschijnlijkheid niet eens op de hoogte is van het bestaan van deze Koninklijke onderscheiding.

Naar mijn mening is de Eerepenning voor Menschlievend Hulpbetoon zo ongeveer de meest onbekende (Koninklijke) onderscheiding die Nederland kent.
“Un soldat long et dur combat pour un morceau de ruban de couleur” (Napoleon Bonaparte)


Terug naar “Reddingsonderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast