Onderscheiding voor jongens na heldendaad in Maarssen

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2571
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Onderscheiding voor jongens na heldendaad in Maarssen

Berichtdoor Henk-Willem » 26 Okt 2014, 15:16

MAARSSEN - De drie jongens Lars, Robin en Fabio die vorig jaar een vrouw van de verdrinkingsdood wisten te redden, hebben maandag van de gemeente Stichtse Vecht een onderscheiding voor hun heldendaad gekregen. Lars en Fabio kwamen de oorkonde zelf ophalen. Robin was afwezig omdat hij de uitreiking was vergeten.

De drie waren er vorig jaar bij toen een vrouw in het Amsterdam-Rijnkanaal in Maarssen in de problemen kwam. Zij was het kanaal ingesprongen om haar puppy te redden die in het water was gevallen.

De vrouw wist met haar huisdier naar de kant te zwemmen, waar de jongens haar vervolgens uit het water hielpen. De hondeneigenaresse overleefde, mede dankzij de hulp van de jongens, het avontuur en ook haar huisdier maakte het goed. Hond Mia weegt inmiddels 40 kilo.

Na hun heldendaad waren de jongens spoorloos omdat zij naar huis waren gegaan. Via een tweet van de wijkagent werden zij opgespoord. Zo kwam het dat burgemeester Liesbeth Spies maandag de Carnegie Heldenprijs en 125 euro aan tegoedbonnen kon overhandigen.

BRON: RTV Utrecht
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Reddingsonderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten