Gouden medaille voor marinier en partner

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 873
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Gouden medaille voor marinier en partner

Berichtdoor Alex » 28 Aug 2013, 18:14

28 augustus 2013
Zonder sergeant van de mariniers Erik Mus en zijn Desiré Krijthe hadden 4 mannen een hachelijk avontuur op Texel niet meer kunnen navertellen. Ze belandden begin maart dit jaar met hun auto ondersteboven in het ijskoude water van een sloot, maar werden gered. Voor de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen reden de marineman en zijn partner te eren met een gouden medaille. Die is onlangs uitgereikt door de burgemeester van Texel.
Die bewuste dag in maart maakte Krijthe, ondanks het gure weer, een rondje met haar hond. Het was al laat en donker. Wat er precies gebeurde zag ze niet, maar wel hoorde ze een klap en realiseerde zich dat er sprake was van een ongeluk. Ze rende naar huis en maakte de al slapende Mus wakker. Hij kwam direct in actie. Met zijn auto met verstralers op het dak snelde hij zich naar de plek des onheils, terwijl Krijthe de hulpdiensten waarschuwde. Eenmaal bij de sloot ging de marineman direct het ijskoude water in, haalde de 4 inzittenden een voor een uit de auto en sleepte ze op de kant. Ernstig onderkoeld werden ze vervolgens met de inmiddels gearriveerde ambulances naar ziekenhuizen gebracht en overleefden het ongeluk.
Een gouden medaille krijgen van de stichting Maatschappij tot Redding van Drenkelingen is bijzonder. Het eremetaal wordt slechts uitgereikt voor ‘uitzonderlijke reddingen’,waarbij de redder zijn eigen leven in de waagschaal zet. Dat laatste keer dat iemand de gouden medaille kreeg was in 2009.
medaille_(6).jpg

Bron: http://www.defensie.nl/marine/actueel/n ... ge_redding
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Terug naar “Reddingsonderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast