Redders van drenkelingen ontvangen onderscheiding

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Redders van drenkelingen ontvangen onderscheiding

Berichtdoor Henk-Willem » 14 Jul 2013, 12:02

Beilen - Adriaan Hoogeveen en Henk Meilof uit Hoogersmilde ontvingen donderdag een onderscheiding voor het verrichten van een heldendaad. Zij redden Fedde Boerhof en vier medepassagiers uit het water na een ongeluk.

Hoogeveen (48), Meilof (30) en Van der Weij (31) kregen de onderscheidingen voor het redden van de Fedde Boerhof uit Diever en vier medepassagiers. Door een ongeval op 14 augustus 2012 raakte de auto van Boerhof in het water van de Drentse Hoofdvaart in Smilde. De drie redders wisten de inzittenden uit de auto en het water te halen.

Boerhof werd door Meilof aan zijn benen uit de auto getrokken, terwijl Hoogeveen de auto optilde zodat deze niet verder kon wegzakken in het water.

De drie ontvingen in het gemeentehuis in Beilen, uit handen van burgemeester Broertjes, de bronzen legpenning van de Stichting Carnegie Heldenfonds en de bronzen medaille van de Maatschappij Tot Redding Van Drenkelingen.

Het is uniek dat zowel door het Carnegie Heldenfonds als de Maatschappij Tot Redding van Drenkelingen een onderscheiding aan de redders wordt toegekend. Normaliter kent alleen de Maatschappij Tot Redding van Drenkelingen onderscheidingen toe bij reddingen uit het water.

BRON: dekrantvanmiddendrenthe.nl
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Reddingsonderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast