Tien redders ontvangen Carnegie-medaille

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 872
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Tien redders ontvangen Carnegie-medaille

Berichtdoor Alex » 30 Dec 2012, 16:33

Medemblik – In het gemeentehuis in Hoogkarspel werden op dinsdag 11 oktober tien redders uit Drechterland en Hoorn geëerd voor hun heldhaftige optreden bij een ongeval in Blokker. De redders ontvingen een bronzen medaille met getuigschrift van de Stichting Carnegie Heldenfonds uit handen van locoburgemeester Ronald Louwman (Hoorn) en locoburgemeester Luzette Wagenaar-Kroon (Drechterland).
Op 10 april 2010 omstreeks 23.36 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats in de omgeving van Café Het Gouden Hoofd in Blokker. Een groep jongeren fietste rond 23.30 uur richting Hoorn over de Westerblokker in Blokker. Een personenauto, met daarin drie mannen, kwam hen met hoge snelheid tegemoet rijden. Nadat de personenauto de groep gepasseerd had hoorde de groep jongeren een harde klap. De bestuurder was de macht over het stuur verloren. De personenauto was tegen de gevel van Café Het Gouden Hoofd gebotst. Vervolgens kwam de personenauto op de weg tot stilstand en vloog in brand. Er waren drie personen in de verongelukte auto aanwezig. Eén persoon is in de brandende auto overleden. Eén persoon is na aankomst in het ziekenhuis overleden. De derde persoon is met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht. Voor alle redders geldt dat er groot gevaar was, omdat de personenauto kon ontploffen. Ze hebben in eerste instantie niet gedacht aan hun eigen veiligheid, maar de veiligheid en het redden van de personen in de personenauto werd voorop gesteld.
Op de onderstaande foto ziet u de helden:
Stef Broers (Oosterblokker), Thijs Kuiper (Oosterblokker), Leo Hartog (Blokker), Mark Wijnker (Oosterblokker), Peter Donckerwolcke (Blokker), Robert Bronner (Oosterblokker) en Bas Bennis (Oosterblokker) en drie politieagenten te weten: de heren Robert Noordenbos, Frans Schraal en Sylvana Zeilmaker.
Tien_redders_ontvangen_Carnegie-medaille.jpg

Bron: http://www.medemblikaanzee.nl/tien-redd ... _196199380
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Terug naar “Reddingsonderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten