Onderscheiding voor Hendrik Elzinga voor redden 15-jarige

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Onderscheiding voor Hendrik Elzinga voor redden 15-jarige

Berichtdoor Henk-Willem » 29 Nov 2012, 00:18

DRACHTEN - Hendrik Elzinga uit Beetsterzwaag is vanmiddag door burgemeester Tjeerd van Bekkum onderscheiden voor een heldendaad. De onderscheidingen is de bronzen medaille met bijbehorende oorkonde van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen en bronzen legpenning en bijbehorend getuigschrift van de Stichting Carnegie Heldenfonds. Elzinga redde vorig jaar het leven van een Roos van Gulick.

Bijna een jaar geleden, op 1 december 2011, redde Elzinga het leven van de toen 15-jarige scholiere Roos van Gulick uit Beetsterzwaag. Het meisje was, op weg naar huis, door een epileptische aanval in Kortehemmen in de sloot beland en kwam onder water te liggen. Elzinga, die net kwam aanfietsen, bedacht zich geen moment en sprong in de sloot. Terwijl hij het hoofd van het meisje boven water hield, werd door anderen alarm geslagen bij de hulpdiensten.

Elzinga haalde daarna samen met omstanders het meisje uit de sloot. Het onderkoelde slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten en later die dag naar het UMCG in Groningen. Na een kleine week mocht ze het ziekenhuis weer verlaten en sindsdien gaat het uitstekend met de scholiere van Singelland VHS.

BRON: Drachten Dichtbij
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Reddingsonderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast