Heldenmedaille voor Zandvoortse

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2538
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Heldenmedaille voor Zandvoortse

Berichtdoor Henk-Willem » 31 Okt 2012, 14:15

ZANDVOORT - Inge Ottenhoff heeft gisteren van de Zandvoortse burgemeester Niek Meijer de bronzen medaille van de Stichting Carnegie Heldenfonds uitgereikt gekregen.

Inge Ottenhoff hielp twee jaar geleden een 25-jarige vrouw die door haar ex-man werd aangevallen met een bijl bij een spoorwegovergang in Zandvoort. Met gevaar voor eigen leven bood zij het slachtoffer bescherming.

Ottenhoff wist niets van de onderscheiding en was zichtbaar verrast toen ineens haar familie en de burgemeester voor haar stonden. Ottenhoff was de hele middag nietsvermoedend onder de pannen met een werkuitje.

Burgemeester Meijer had lovende woorden voor het optreden van Ottenhoff. ,,Het is met geen woorden te beschrijven wat er die dag gebeurd is, maar ik ben er trots op dat ik jou deze medaille mag opspelden.’’

Ottenhoff was geheel overrompeld. ,,Ik wist helemaal van niets en was lekker aan het schilderen. Niemand had wat gezegd. Maar ik ben enorm trots op de medaille,’’ vertelt ze enigszins aangedaan. Wat er op de bewuste dag precies is gebeurd, is voor haar een grote waas.

De secretaris van het Carnegie Heldenfonds Hans de Vries was ook aanwezig. ,,Ik hoop dat dit mensen inspireert en dat goed voorbeeld doet volgen.’’
De stichting reikt wereldwijd medailles uit aan mensen die anderen in gevaarlijke situaties proberen te redden.

BRON: IJmuider Courant
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Reddingsonderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten