Carnegie Heldenfonds eert P.M. Groen

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Carnegie Heldenfonds eert P.M. Groen

Berichtdoor Henk-Willem » 23 Okt 2012, 13:13

Katwijk - Vanmiddag overhandigde burgemeester Jos Wienen een Carnegie Onderscheiding aan de heer P.M. Groen uit Valkenburg voor de hulp die hij heeft geboden na een motorongeval eerder dit jaar.

Op 4 april 2012 is de heer Groen een verongelukte motorrijder te hulp geschoten op de provinciale weg N201 in de regio Amsterdam-Amstelland. De motorrijder was achterop een aanhanger gereden en lag met zijn hoofd ter hoogte van de middenlijn van het wegdek. De heer Groen heeft de nek van de motorrijder gefixeerd en zat hierbij zelf half op de tegenovergestelde rijbaan. Omdat er geen hulpverleningsdiensten ter plaatse waren heeft de heer Groen een aanzienlijk risico genomen, doordat het verkeer uit de tegenoverliggende richting nog steeds reed. Een agent heeft later het verkeer in beide richtingen stilgelegd.

Gelet op de verkeerssituatie van dat moment deed de heer Groen dat met gevaar voor eigen lijf en goed. De door hem geboden hulp is zeer bewonderenswaardig en een voorbeeld voor anderen. De heer Groen ontvangt een bronzen legpenning en een loffelijk getuigschrift, een bewijs van moedig gedrag.

De Stichting Carnegie Heldenfonds (www.carnegiefonds.nl) heeft als doel het verlenen van onderscheidingen en/of beloningen aan mensen die met gevaar voor eigen leven of met gevaar voor eigen lijf en goed iemands leven hebben gered of geprobeerd hebben dat te doen.

BRON: Volnieuws.nl
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Reddingsonderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten