Onderscheiding Carnegie Heldenfonds voor Rick Melchior

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2571
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Onderscheiding Carnegie Heldenfonds voor Rick Melchior

Berichtdoor Henk-Willem » 23 Jun 2012, 13:24

Onderscheiding Carnegie Heldenfonds voor Rick Melchior uit Heemstede

De langste dag van het jaar werd gisteren voor inwoner Rick Melchior een dag om extra lang van te genieten. Toen kreeg hij namelijk de bronzen medaille van het Carnegie Heldenfonds opgespeld door burgemeester Marianne Heeremans. Dat gebeurde in aanwezigheid van Joyce Sylvester, nu burgemeester van Naarden. De heer Melchior redde haar in 1992 uit een verongelukte trein.

De heer Melchior heeft de onderscheiding van het Carnegie Heldenfonds ontvangen voor het feit dat hij op 30 november 1992 met gevaar voor eigen leven mevrouw Sylvester heeft helpen redden uit een trein die bij Hoofddorp was ontspoord. Zij raakte bij dit ongeval ernstig gewond. Waarschijnlijk mede dankzij de reddingsactie van de heer Melchior heeft mevrouw Sylvester het treinongeval overleefd en kon zij in ieder geval herstellen van de ernstige verwonding.

Mevrouw Sylvester is nu waarnemend burgemeester van Naarden en hoorde vanuit deze functie voor het eerst van het Carnegie Heldenfonds. Toen deze stichting vorig jaar gemeenten opriep om na na te gaan of er inwoners in aanmerking zouden kunnen komen voor de onderscheiding, besloot zij daarnaast haar eigen redder in nood voor te dragen.

Vanuit de media was er veel belangstelling voor de uitreiking van deze bijzondere onderscheiding. RTV Noord-Holland maakte een reportage en SBS 6 besteedde in Hart van Nederland aandacht aan de heldendaad van Rick Melchior.

BRON: Nieuwsbank.nl
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Reddingsonderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast