Erepenning Koninklijke Luchtmacht

Gebruikersavatar
officier
Berichten: 488
Lid geworden op: 09 Apr 2010, 10:09

Erepenning Koninklijke Luchtmacht

Berichtdoor officier » 03 Feb 2012, 17:32

Sergeant-majoor Peter Huisman heeft vandaag de Erepenning Koninklijke Luchtmacht gekregen. Hij ontving de onderscheiding voor de professionele wijze waarop hij handelde tijdens de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn vorig jaar april. Daarbij vielen 7 doden en raakten 16 mensen gewond.

Huisman kwam toevallig aan bij het winkelcentrum op het moment dat het drama zich afspeelde. Zoals van een militair verwacht wordt, bleef hij rustig en sommeerde het winkelpubliek dat arriveerde op afstand te blijven. Vervolgens verleende hij eerste hulp aan een slachtoffer dat door kogels was getroffen. Hij bleef bij de man en zorgde ervoor dat die niet in shock raakte. De gewonde man heeft het drama overleefd.

Lof
De sergeant-majoor, werkzaam bij 930 Squadron op Vliegbasis Gilze-Rijen, bewaarde de rust en heeft zijn medemens geholpen door zijn kennis van levensreddende handelingen onder extreme omstandigheden in praktijk te brengen, zo vindt Defensie. Ook de teamchef van de politie Alphen spreekt met lof over Huismans professionele hulp.

Natuurlijk blijkt uit dit stuk niet of de sergeant-majoor Huisman zelf in levensgevaar is geweest, maar als dat wel het geval was zou de Erepenning voor Menschlievend Hulpbetoon toch beter op z'n plek geweest zijn.
"Weapons are an important factor in war, but not the decisive one; it is man and not materials that counts"

Terug naar “Reddingsonderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast