Bejaarde (86) onderscheiden voor redden echtgenote uit water

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Bejaarde (86) onderscheiden voor redden echtgenote uit water

Berichtdoor Henk-Willem » 09 Mei 2011, 13:23

ZIJTAART - De 86-jarige Theo van der Eerden uit Breugel heeft zondagmiddag de Bronzen Medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen ontvangen. Hij kreeg de onderscheiding omdat hij op 17 oktober 2008 zijn vrouw uit het Wilhelminakanaal in Breugel had gered.

Van der Eerden was toen 84 jaar. Zijn vrouw, Annie van der Eerden-Van Sleuwen, was toen 79 jaar oud. Locoburgemeester Robert Visser van de gemeente Son en Breugel reikte de onderscheiding uit tijdens een familiebijeenkomst in Zijtaart, waar het 60-jarig huwelijk van het echtpaar werd gevierd.

Oefenen met scootmobiel
Van der Eerden-Van Sleuwen reed met haar scootmobiel op 17 oktober 2008, begeleid door haar echtgenoot op de fiets, langs het Wilhelminakanaal in Breugel bij de brug bij Hooijdonk. Ze was aan het oefenen met haar nieuwe scootmobiel. Op het moment dat haar man een eindje vooruit was gefietst, kwam ze in het water terecht.

Theo van der Eerden sprong vervolgens in het koude water, zorgde dat zijn vrouw het hoofd boven water hield en trok haar naar een ijzeren damwand in het water, waar ze houvast hadden. Het lukte hen echter niet om zichzelf omhoog te trekken. Uiteindelijk hebben twee mannen de vrouw uit het water getrokken.

Redding van drenkelingen
Het bestuur van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen beloont mensen die drenkelingen uit het water redden met medailles en getuigschriften. Het bestuur van de maatschappij heeft afgelopen 14 februari besloten dat Theo van der Eerden een Bronzen Medaille en een daarbij behorend getuigschrift krijgt.

BRON: Omroep Brabant
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Reddingsonderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast