Adjudant Braun nieuwe korpsadjudant, scheidend korpsadjudant onderscheiden met ereteken voor verdienste

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 878
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Adjudant Braun nieuwe korpsadjudant, scheidend korpsadjudant onderscheiden met ereteken voor verdienste

Berichtdoor Alex » 08 Apr 2019, 15:03

Het Korps Nationale Reserve (KNR) heeft een nieuwe korpsadjudant (KA). Op 28 maart 2019 droeg KA Frans van de Grift tijdens een militaire ceremonie op de Kromhoutkazerne in Utrecht zijn functie over aan adjudant Duco Braun. Frans was ruim 9,5 jaar korpsadjudant en stond in die rol bijvoorbeeld met het korpsvaandel bij circa 50 beëdigingen. In die periode legden ruim 2.500 nieuwe reservist-militairen hun eed of belofte af op ‘zijn’ korpsvaandel. Frans kijkt terug op 30 jaar bij de landmacht, waarvan 14 jaar in een staf-adjudantsfunctie.
Generaal-majoor Kees Matthijssen, Plaatsvervangend Commandant der Landstrijdkrachten en Inspecteur van het Reservepersoneel KL, reikte Frans voor zijn verdiensten in de landmacht en het reservistendomein tijdens de ceremonie het ‘Ereteken voor Verdienste in brons’ uit. De generaal memoreerde in zijn toespraak de verdiensten van de KA voor de Krijgsmacht en specifiek zijn verdiensten voor het onderofficierskorps en het Korps Nationale Reserve.
Korpscommandant Luitenant Kolonel Hans Berding sprak Frans toe: “In 1989 kwam je binnen bij ons korps als plv groepscommandant bij peloton 405, toen hier gelegen op de oude Kromhoutkazerne. Hierna volgden diverse functies, waarvan de laatste 9,5 jaar als KA. Jij hebt de rol van KA succesvol uitgebouwd. Zowel onder beroeps- als reservist-stafonderofficieren heb je aangetoond over veel kennis en ervaring te beschikken. Ook ik heb van jou geleerd. Het Delftsblauwe bord, een blijk van waardering in ons korps, heb je aan diverse mensen uitgereikt. Nu ben jij aan de beurt.” Aansluitend kreeg Frans het bord door de KC uitgereikt.
De nieuwe KA, adjudant Duco Braun, is een bekend gezicht binnen het KNR. Duco vervulde in 24 jaar diverse functies bij 20 Natresbataljon, waarvan als laatste die van bataljonsadjudant. Duco bij zijn aantreden op 28 maart: “Eén van mijn hoofdtaken is het zorgen voor binding tussen alle onderdelen van het KNR. Dat gaat van het delen van onze korpstradities tot en met de huidige doorontwikkeling van de Natres naar de toekomst. Er is genoeg te doen.” Aoo Duco Braun is de zesde KA in de geschiedenis van het KNR.

Bron: https://www.linkedin.com/pulse/aoo-brau ... s-berding/
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Terug naar “Overige Nederlandse militaire onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast