Staatssecretaris Visser: Nederland dankbaar voor inzet militairen

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 872
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Staatssecretaris Visser: Nederland dankbaar voor inzet militairen

Berichtdoor Alex » 27 Mei 2018, 13:44

Nieuwsbericht 24-05-2018

"U hebt stuk voor stuk belangrijk werk gedaan. Vandaag bedanken wij jullie voor wat jullie voor de missie hebben betekend. Jullie inzet is voor de mensen in Oost-Syrië en Irak, Mali en Afghanistan van onschatbare waarde. Wees daar trots op. En weet dat Nederland u daarvoor dankbaar is." Staatssecretaris Barbara Visser bedankte met deze woorden vandaag in Gorinchem 340 militairen die uitgezonden zijn geweest.
d180524ed016-a.jpg

Samen met Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten luitenant-generaal Martin Wijnen reikte zij aan hen de Herinneringsmedaille Internationale Missies uit. Visser benadrukte dat op een uitzending iemand verandert. "Je krijgt een nieuwe blik op de wereld. Het is een unieke ervaring, die niet veel mensen op de wereld meemaken. Je bent ver weg van huis; ver van alles wat je kent. En je wordt op jezelf teruggeworpen. Samen met je collega’s moet je het rooien. Je bent elkaars vangnet. Je eet, slaapt, werkt met elkaar. En leeft even een tijdje in wat bijna voelt als een parallel universum. Dat gevoel – die bubbel waar je een tijd lang in zit – vergeet je je leven niet meer."
De bewindsvrouw zei dat de missies weliswaar een verschillend mandaat en verschillende werkzaamheden hebben, maar hetzelfde doel kennen: veiligheid en stabiliteit brengen. "Geen gemakkelijk doel waarvoor een kant-en-klaar draaiboek is. De harde werkelijkheid is dat het in al die gebieden al heel lang onrustig is. En misschien nog heel lang onrustig blijft." De aanwezigheid van de militairen maakten volgens haar wel een verschil. "Dat het proces nog niet afgerond is, doet daar niets aan af. Door uw inzet is er een stap in de goede richting gezet. En het belang daarvan is niet te onderschatten. Want zonder onze militaire successen had de situatie er voor de mensen van Mali, Afghanistan, Oost-Syrië en Irak heel anders uitgezien. U hebt daar allemaal met uw eigen expertise aan bijgedragen." Visser bedankte ook het thuisfront van de militairen. "Wij vragen bij Defensie veel van onze mensen. Heel veel. En daarmee vragen wij dus ook veel van hun familie en vrienden", zei ze. "Ik realiseer mij dat onze mannen en vrouwen alleen kunnen doen wat zij doen, omdat jullie dat mogelijk maken."

Bron: https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/ ... militairen
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Terug naar “Overige Nederlandse militaire onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast