HIM voor inzet internationale missies

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 866
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

HIM voor inzet internationale missies

Berichtdoor Alex » 25 Mar 2018, 13:15

Nieuwsbericht | 22-03-2018

Zo’n 500 Nederlandse militairen hebben vandaag de Herinneringsmedaille Internationale Missies gekregen in Zwolle. De meeste van hen namen deel aan de missies in Mali, Afghanistan en Irak. Maar er waren ook medailles voor inzet in Azië, Afrika en het Midden-Oosten. Minister Ank Bijleveld en Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer speldden de versierselen op. De minister citeerde daarbij militairen die naar hun ervaringen was gevraagd. Zoals eerste luitenant Maureen die in Afghanistan hielp bij het versterken van het Afghaanse veiligheidsapparaat, leger en politie. Bijleveld: “Maureen zei: ‘Ik denk dat dit een goede manier is om bij te dragen aan de opbouw van een stabieler Afghanistan. Ik zeg niet dat het dé manier is, maar je moet ergens beginnen. Het is een illusie te denken dat we het binnen 5 jaar op orde hebben. Maar door de Afghanen te adviseren en te ondersteunen in plaats van ze de zaken uit handen te nemen, zijn we op de goede weg.”
d180322ed019.jpg

De bewindsvrouw reageerde ook op frustraties die militairen hadden laten blijken. “Ik weet dat er bij een aantal van jullie frustratie zit. Over het verloop van een missie. Of hoe de dingen tijdens een missie geregeld zijn, of juist niet. Of over de politiek en bureaucratie uit Den Haag, binnen de NAVO en bij de VN. Ik weet dat en begrijp dat. Je wilt je werk doen, de omstandigheden zijn al zwaar genoeg. Elk ander obstakel erbij is er dan 1 teveel.” Over 1 van die obstakels, de inmiddels opgeheven operationele pauze in Mali, zei de minister: “Ik begrijp de gevoelens en wil daar kort op reageren. Absolute veiligheid bestaat niet en de inzet van Nederlandse militairen in missiegebieden is nooit zonder risico’s. Maar na het ongeluk op 6 juli 2016 waarbij sergeant eerste klasse Henry Hoving, korporaal Kevin Roggeveld omkwamen en een derde collega zwaargewond raakte, moest Defensie handelen. De bedrijfsveiligheid moest op orde.”
De Herinneringsmedaille Internationale Missies is voor militairen die ten minste 30 dagen onafgebroken aan een vredesoperatie deelnamen.

Bron: https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/ ... le-missies
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Gebruikersavatar
René
Berichten: 603
Lid geworden op: 25 Apr 2009, 10:45

Re: HIM voor inzet internationale missies

Berichtdoor René » 30 Mar 2018, 10:19

"De Herinneringsmedaille Internationale Missies is voor militairen die ten minste 30 dagen onafgebroken aan een vredesoperatie deelnamen."

Wanneer je als Defensie de oude omschrijving van de Herinneringsmedaille Vredesoperaties hanteert voor de HIM, lijkt deze tenminste nog enigszins specifiek/bijzonder :roll:
“Un soldat long et dur combat pour un morceau de ruban de couleur” (Napoleon Bonaparte)


Terug naar “Overige Nederlandse militaire onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast