Wijnen dankt voor bevrijden 6,6 miljoen mensen uit ISIS-handen.

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 871
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Wijnen dankt voor bevrijden 6,6 miljoen mensen uit ISIS-handen.

Berichtdoor Alex » 15 Mar 2018, 18:34

"Zonder onze militaire successen had de situatie voor de mensen van Syrië en Irak er heel anders uitgezien. U hebt daar allemaal met uw eigen expertise aan bijgedragen. De coalitie heeft 6,6 miljoen mensen bevrijd uit de handen van ISIS. 96 procent van hun grondgebied is heroverd. Een indrukwekkende prestatie. Maar we zijn er nog niet." Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten luitenant-generaal Martin Wijnen zwaaide vandaag de deelnemers aan Operation Inherent Resolve alle lof toe voor hun inzet. Dat deed hij op Vliegbasis Eindhoven. De meer dan 150 militairen ontvingen allemaal de Herinneringmedaille Vredesoperaties. Wijnen benadrukte dat de gevechten nog niet voorbij zijn.
dh180315vk0042.jpg

De militairen van de air-to-air refueling tankten vliegtuigen van de coalitie in de lucht bij. Ongeveer 5 miljoen liter kerosine werd al vliegend overgepompt. Daarmee is aan 95 procent van de verzoeken van coalitiegenoten voldaan. "Dat verdient óók een groot compliment voor de technische dienst, die dat iedere keer weer mogelijk maakte", aldus Wijnen. Hij noemde verder de technici van het C-130 Hercules transportvliegtuig, de missieplanners, de communicatie- en informatiediensten, de militairen van de gronduitrusting en de cargo-handlers. "Maar waar ik vooral van onder de indruk ben, is hoe mensen van verschillende disciplines en van de vliegbases Eindhoven en Gilze-Rijen en het Air Operations and Control Station Nieuw Milligen samenwerkten." De Nederlandse militairen in het AWACS-radarvliegtuig vormden volgens Wijnen de 'Haarlemmerolie' waardoor alles soepeler verliep. "De Nederlanders worden binnen de AWACS dan ook geroemd om hun professionaliteit en om hun bereidheid om ingezet te worden. Hoe ingewikkelder de klus, hoe beter." De bemanning van de AWACS-toestellen zorgde ervoor dat het niet alleen in de lucht, maar ook op de grond veiliger werd. "Ik kan u verzekeren dat dat geen overbodige luxe is in dit soort complexe gebieden. Kortom: de mannen en vrouwen die voor mij staan hebben stuk voor stuk belangrijk werk gedaan."
Na afloop van de uitreiking kregen drie bemanningsleden van de KDC-10 uit handen van Wijnen een waarderingsspeld. Zij tankten boven het operatiegebied 2 Amerikaanse F-22 jachtvliegtuigen bij in de lucht. De KDC-10 was niet voor deze taak getaskt. De jachtvliegtuigen hadden geen alternatief. Een kapot eigen tankervliegtuig, kon hen niet van brandstof voorzien. Door deze bijdrage konden de vliegtuigen veilig terugkeren naar hun thuisbasis.
Wijnen bedankte uitgebreid de partners en kinderen van de uitgezonden militairen. "U mag trots zijn op uzelf, want toen de militairen op missie waren, hield u hier in Nederland de boel draaiende. Dat is niet makkelijk."

Bron: https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/ ... sis-handen
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 871
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Re: Wijnen dankt voor bevrijden 6,6 miljoen mensen uit ISIS-handen.

Berichtdoor Alex » 15 Mar 2018, 18:41

Alex schreef: De meer dan 150 militairen ontvingen allemaal de Herinneringmedaille Vredesoperaties.

Blijkbaar nog een restvoorraadje HVO wat hier uitgereikt is :?
En ben ook benieuwd welke waarderingsspeld aan de bemanningsleden KDC-10 is uitgereikt.
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Gebruikersavatar
René
Berichten: 603
Lid geworden op: 25 Apr 2009, 10:45

Re: Wijnen dankt voor bevrijden 6,6 miljoen mensen uit ISIS-handen.

Berichtdoor René » 16 Mar 2018, 09:49

Alex schreef:En ben ook benieuwd welke waarderingsspeld aan de bemanningsleden KDC-10 is uitgereikt.


Waarschijnlijk de 'Waarderingsspeld Koninklijke Luchtmacht', zoals deze (o.a.) ook is uitgereikt aan de draagploegen van de KLu die hebben bijgedragen bij repatriëring van stoffelijke overschotten van slachtoffers van vlucht MH17. (https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2017/01/25/draagploeg-luchtmacht-ontvangt-waarderingsspeld)
“Un soldat long et dur combat pour un morceau de ruban de couleur” (Napoleon Bonaparte)

Gebruikersavatar
skygulik
Berichten: 284
Lid geworden op: 15 Aug 2009, 21:42
Locatie: Friesland

Re: Wijnen dankt voor bevrijden 6,6 miljoen mensen uit ISIS-handen.

Berichtdoor skygulik » 16 Mar 2018, 15:46

Klu waarderingsspeld
Bijlagen
klu.png
De omnibus dubitandum


Terug naar “Overige Nederlandse militaire onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten