Gouden onderscheiding voor hoofd hondenschool luchtmacht

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Gouden onderscheiding voor hoofd hondenschool luchtmacht

Berichtdoor Henk-Willem » 13 Jul 2017, 15:50

Militair Willy Stevens heeft woensdag een gouden Ereteken van Verdienste ontvangen. Een bijzondere onderscheiding die normaal pas na een carrière wordt uitgereikt. Hij krijgt het ereteken voor zijn inzet als hoofd van de hondenopleiding bij luchtmachtbasis Woensdrecht.

Volgens Defensie heeft de 52-jarige Stevens heeft geleidehonden bij de luchtmacht veranderd van een “mensvernietigingswapen” tot “superwapens die een twee-eenheid vormen met heb geleider”. De gouden variant is de hoogste van de drie eretekens, er zijn ook zilveren en bronzen varianten.

De luchtmacht begon 65 jaar geleden met honden als bewakers van luchtmachtbases. “Het waren grote, valse monsters. Des te meer zo’n hond beet, des te beter”, vertelde Stevens eerder in het Luchtmachtblad. “Nu kun je honden heel beheerst inzetten.”

Kampioenschap geleidehonden
Het ereteken werd uitgereikt tijdens de Eindwedstrijd Surveillance Diensthonden. Een wedstrijd met 50 militaire teams van hond en geleider. De wedstrijd wordt gehouden op de luchtmachtbasis in Woensdrecht waar sinds kort een expertisecentrum zit voor diensthonden.

Tijdens de wedstrijd doorloopt de hondengeleider met zijn bewakingshond verschillende onderdelen, waarbij samenspel tussen mens en dier van belang is. “Om in noodsituaties optimaal je taak te kunnen verrichten, is 100 procent vertrouwen tussen de geleider en de hond een vereiste. “

BRON: http://www.hartvannederland.nl/nieuws/2 ... opleiding/Ereteken van goud voor Stevens
Adjudant Willy Stevens (55) van het Defensie Expertise Centrum Diensthonden op Vliegbasis Woensdrecht heeft woensdag een hoge militaire onderscheiding ontvangen. Vanwege zijn uitzonderlijke verdiensten op het gebied van het opleiden van honden voor militaire doeleinden, bijvoorbeeld het opspeuren van explosieven, heeft hij het Ereteken voor Verdienste in goud opgespeld gekregen van commandant Peter de Boer van de vliegbasis.

De onderscheiding wordt meestal verleend aan militairen die afzwaaien, maar Stevens blijft nog jaren bij defensie. Ook het feit dat hij de medaille als onderofficier heeft ontvangen, is uitzonderlijk.

download (1).jpg


BRON: http://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/e ... ~a3d2c76d/
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse militaire onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten